Odívání

Obchod a výroba

Moderátor: Joe

awe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od awe »

mě šití, narozdíl od většiny chlapů, nikdy nedělalo žádný problémy, ale žena by pak měla pocit, že jí v podstatě nepotřebuju, tak jí musím ty svý věci nechat šít... Ale jak už jsem psal, používá stroj :evil:
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Mně žena s ručním šitím poslala někam, tak jsem se to naučil a když už jsem v tom byl naučil jsem se i vyšívat, ono upřímně řečeno, co si člověk neudělá sám... :wink:

Ale nikdy jsem se nenaučil pořádně stříhat - ono na tom moc není ale nedělám zrovna z levných materiálů a mám docela strach to zkazit.
Mysakk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Mysakk »

Tak mě by šití taky bavilo,ale neumim si to nastříhnout.A taky nemám stroj i když to co jsem si zvládnul ušít,jako je třeba kapote a kalhoty tak ty jsem šil v ruce.

Ale stejně bych na šití nenašel čas.Mám spousty rozdělaný práce,kterou bych měl do konce roku zvládnout :roll:

Myšák
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

Jo jo, taky mám největší problém se střihama. Hlavně, když to člověk dělá podle obrázku a nebo má střih na A4 a musí si ho zvětšit do reálu. To je pak děs :evil:
Mysakk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Mysakk »

Ano ano,střihy jsou ten největší problém.Dát to do reálných rozměrů je prostě pro mě problém :oops:

Myšák
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Na strih se da ukecat nejaka sikovna holka :-) Jinak stroj taky nemam, siju vsechno v ruce
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Já dělám LH vlastně omylem :wink: neboť jako mnozí zde uvedli - nejde mi to na mašině. Tak to raději vše dělám ručně. Problém je, že pracuji nejčastěji s jelenicí a pánové, to je žrádlo proti látkám. Popíchanej jsem vždycky jako svině. Jsem totiš línej si to děrovat šídlem a tak to rvu rovnou.
Jo a přesně - o ušití vlastně nejde, ale problém je se střihem :cry:
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Vitana to znám - naslibují toho hory a pak čekám rok až to nakonec vemu od oka, což znamená tak 6 až 10 x přešívat. Proto mne to asi moc nebaví. :|
Joe M.
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Kuzi siju taky obcas, bud to chce sidlo a tupou jehlu, nebo ostrou jehlu a kombinacky :-))
To se s tou zenskou musis domluvit na strih a paj ji jednoduse prepadnout s roli latky, at ti to namaluje - doma uz jen strihnes a usijes :-)
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Mysakk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Mysakk »

tak šikovnou holku bych chtěl taky potkat....

Z jelenice už jsme šil taky pár věcí a musim říct,že mi to jde líp než cokoli z látky....ale přece jenom třeba kabát nebo vestu bych si netrouch ani z tý jelenice :mrgreen:

Myšák