Archeologický ústav v Mikulčicích

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

finalni verze dopisu po opravach chyb a doplneni ostatnich nalezitosti (ovsem bez mych osobnich dat) je k nahlednuti ZDE

odeslano dnes doporucene s dodejkou:
Image
Your freedom will grow each time you say: No!
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

Dostal jsem se k tomu až dnes - znění dopisu je zcela v pořádku, formulace jsou jasné, jen ty gramatické chyby tam opravdu jsou...ale není to tak podstatné, každopádně velké díky! Jsem moc zvědav na odpověď :wink:
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

jen FYI - podle dodejky to doslo na AU 7.1. 2008
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Müscha »

Mají nějaký termín do kdy se musí od doručení vyjádřit?
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Bonemina »

Měli by rozhodnout do 15 dnů. Což je dnes. Ale jsou i určité zdržovací možnosti - lhůtu můžou prodloužit o deset dnů, to by ovšem museli Abaddonovi napsat taky do dneška. Pokud ten čas přetáhnou, je to, jako by rozhodli, že informaci neposkytnou; dá se proti tomu odvolat.
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

napsali... prisel mail... je to celkem komedie.... necekal sem zadnej zazrak ale tohle predcilo vsechna ma ocekavani, no vydrzte... zverejnim ho tu, zatim preposilam jen lidem kteri mi pomahali s jeho sepsani...
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Bonemina »

Moje mea culpa, počítá se to až od osmého, tak měli ještě den čas.
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Zveřejni to, prosím, je to klasická ukázka úředního šimla, Humphrey Appleby by měl radost, já ne:-(

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by JARWIKS »

Mno odpoveď mně taktéž docela zarazila, i když jak tak přemýšlím není se čemu divit. všichni známe jak dlouho pracuje policie ČR.
Především je třeba konstatovat, že předmětná událost ‒ požár v depozitáři sbírek Archeologického ústavu AV ČR, v.v.i. v Mikulčicích ‒je stále v šetření Policie České republiky a příslušných kontrolních orgánů, tudíž nelze s ohledem na probíhající úkony ‒ vyšetřování, tzv. přípravná řízení ‒ ve smyslu § 11 odst. 3,4 zák. 106/1999 Sb. předjímat výsledky. Navíc by tyto byly ve střetu s nálezy tohoto orgánu jako třetí osoby nebo by mohly ovlivnit tuto činnost.
Kaine, Mína - nevyznám se v úředničině, ale znamená to že policie uvalila Informační Embargo? Pokud ne, lze se dle výše zmíněného zákona obrátit s dopisem na Policii ČR?

Co mě ovšem překvapilo nejvíc bylo vynechání jakékoliv odpovědi na bod č.5 týkající se oněch dvou sbírek.

Opět mám na Kaina a Bonemínu dotaz. Jak se vztahuje zákon na ty sbírky - lze se zeptat díky zákonu č. 106/1999 Sb. na podrobnosti projektu a sbírky (vyloženě třebas na projektové materiály, mapy, předběžný rozpočtový plán obnovy, proč ty cyklostezky) příslušného obecního úřadu? Neboť je-li pořádána sbírka kde je uvedeno cysklostezky, inž. sítě - měl by být zpracovaný i nějaký předbšžný plán ne?

Veřím, že to co jsem napsal je hodně naivní, ale znáte mě :wink: