agata píše:...... ze se tady spis vsichni snazi navzajem se utvrdit, ze my jsme ti dobri oni ti spatni, my jsme ti utlacovani oni ti vsemocni. Proste se nemuzu zbacit dojmu, ze se nikdo opravdu nesnazi ziskat informace o tom jak ma v te ci one situaci postupovat, ale spis ze dozvedet "jak to sakra udelat ,abych to platit nemusel".
- vsimni si kdo s timto podnetem zacal, vsechno je tu volne dostupne v historii tohoto tematu... hobysti byli narceni z toho ze vystavenim vlastnich fotografii sbirkovych predmetu porusuji "nejake" regule a predpisy a mohou se tak dostat az pred soud
- to ze se tu snazime utvrdit v tom jak to je, je dle meho nazoru zcela legitimni pokus obhajit se, spis by to melo byt naopak plati-li presumpce neviny, dukazni bremeno je na zalujici strane... (pravnici me pripadne opravi), laicky receno, melo by muzeum dokazat svuj pravni narok spis nez my budeme dokazovat svoji "nevinu" Vyjadreni muzea se snad dockame ve stredu, pockame, uvidime...
- predchozim bodem ti odpovidam i na tu "vuli shanet informace" ... dokazat ze na neco ma pravo a ja nejednam v souladu s nejakym narizeni je na strane muzea.. ba prave naopak tu mnoho lidi, dokonce i studujici a praktikujici pravnici, stravili spoustu casu argumentaci, vyklady a hledanim v zakone
- na zaver jen opakuji ze nejde o to jestli platit ano nebo ne, pokud ano, stejne nam nic jineho nezbyde a budeme muset vsechny podobne veci uvest do souladu s pravidly..... ale pokud ne (a zatim me nikdo nepresvedcil o opaku) nevidim duvod proc bych mel byt davan na roven zlodejum, tim ze nechci ubohemu muzeu doprat par korun...
Toliko k tvemu pohledu na vec, vse co zde znimuji tu uz zaznelo, takze vyzyvam i ostatni diskutujici, pokud nemate nejake nove informace k tematu, vyckejme do stredy, uvahy o moralce nam nepomohou, tesme se na vyklad zavaznych pragrafu...