GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: Trubadix, Wothan, Alexandr

KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: GLADIUS 2009-SEKCE "GERMÁNI"

Post by KŘIŽÁK »

Fotky super.Na rozdíl od předešlých akcí(zejména na Isarnu)Nejsou patrné žádné do očí bijící kraviny.Zvláště Bacrie je důkazem,že i když to není jejich primární zájem,dá se kostým postavit na ůrovni min.koukatelného minima za vcelku nízkých nákladů.jen chtít.
Řekl bych,že nastává čas zabývat se zas Isarnem.Nevím,jaká je organizační dohoda s Alešem a nakolik jsou ovladatelné místní všebarbarské hordy...
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
abaddon
Site Admin
Site Admin

Post by abaddon »

Your freedom will grow each time you say: No!
Appendix
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Appendix »

Hezké fotky. Nejlepší je Atko s centurionským příčeskem :lol:
Begbie
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Begbie »

Pánové, nevíte někdo co se stalo s člověkem, co má ID ZORO ? Mám s ním jistou nedořešenou věc. Dík.
Dobrý den, máte zmrzlý držťky ?
Ne, my si topíme!
   http://www.rucnitkani.cz
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Knecht »

Já ho občas v Brně vídám. Poslední týdny teda ale ne. Mám něco vyřídit?
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by KŘIŽÁK »

Dovolím si přeposlat: http://bacrie.rajce.idnes.cz/Gladius_2009/
Pokud by se fotkama Germánů doplnily stránky o germánech na Curii,mohla by to být slušná inspirace pro další "chtíče"
Abadon:dodatečně děkuji za to lepidlo,peníze jsem ti nechal mám pocit u Wothana.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Jasně, určitě to tam dám, pokud mám tedy svolení je použít, vyberu nějaký pěkný.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
zoro
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by zoro »

Je to k dispozici.
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"

Post by melkel »

Vážení barbaři a jiná žouželi, Gladius 2010 je v pilné přípravě. Hlavní linie, podle kterých půjdeme:
1. větší tlak na kvalitu vybavení jak u barbarů, tak hlavně u Římanů
2. program bude pojatý jako příběh o několika obrazech, nebojte se ale, na účinkující to nebude klást větší časové nároky než teď. Nároky na vžití se do role jsou něco jiného. Dali byste si barbarský sněm s obětováním několika římských zajatců? Nebo pravý triumf, korunovaný hrami v cirku? Jedno z toho vás čeká.
3. tábory jednotlivých kultur by měly být jasně odlišené a funkční. Římani mají už hromadu stanů, takže uvidíme výsek tábora legie, nevím, jak jsou na tom barbaři
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Re: GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"

Post by KŘIŽÁK »

Pokud bude nějak dopředu vědět jakého období či historické události se to bude týkat,tak se nějaké to vybavení dá zase upgradovat.Měli bychom mít už na jaře lépe vybavené germány kompatibilní k X legii.Ohledně táborů je to problém jen v tom,že zatímco legie má doložené stany,my barbaři stále ne...Samosebou se dá případně začít tím,že budou oba tábory mít alespoň jakous štábní kulturu.Ono-vybavení stanu má sice málokdo,ale pro prezentaci třeba zbrojí a jiného vybavení je to lepší..Začít tím,že pořadatel vytyčí místo a uspořádání(k lesu zády k Ivanovi čelem)a určí se "správce tábora"odpovědný za "nevznik"bince(sobota ráno)a prohřešky proti hm.."dobovosti"?Což nemusí být nikdo s Curie...Tím by se mohlo leccos vyřešit,neb mnohé skupinky(jedinci) dorazí bez iniciativního vedoucího....Bylo by hezké mít u "vstupu"do tábora stráž,buzerující "kelímko-flaškaře" a podávajícího základní informace divákům,Ale to je asi utopie...Je totiž otázka,jestli si chceme"vodbouchat svoje"a pak mít lehárko,nebo si hrát celý den...