Obuv
Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Pro leckoho je čas cennější, nebo aspoň stejně cenný jako peníze... Romul je student, ty jsi student... ne každý má tolik volného času jako vy, aby si s tím pohrál. Pak si mnohý radši za lecos zaplatí, aby ušetřil čas, který může věnovat něčemu jinému.Bohuslav wrote:Asi tak, Romul kove a přitom ušil dvoje parádní páry bot, každé úplně jiný typ, prostě je to jen se do toho pustit a pohrát si.
Samozřejmě, že všechno jde - i pěknou nýtovanou helmu si můžeš udělat sám, pokud máš kus traverzy a palici, ale stejně si jí radši koupíš a svojí energii věnuješ do něčeho co už máš zažité. Říká se tomu přirozená dělba práce.
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
Samozřejmě, že se snažím nějaké kontakty si vyhledat i sám. Zatím mi nejzajímavější přišel "sedlář Mates". Zde na fóru se ptám proto, že je tu mnoho lidí, kteří mají bohatější zkušenosti a kontakty než já. Nerad bych něco koupil a pak slyšel na akcích ze všech stran, jak mám strašné vybavení v rozsahu až dvou set let. Chci prostě předejít chybám, tak jsem tu spíš čekal rady, než odpověď typu: "najdi si to sám lenochu".
Děkuji za ten jeden odkaz, i když jsem tam našel jenom jedny boty
Děkuji za ten jeden odkaz, i když jsem tam našel jenom jedny boty

-
- Stálý přispěvatel
Tyhle rady ohledně výrobců a výrobků jsou poměrně problematické.Musíš v prvé řadě přesně vědět co chceš a jak by to mělo vypadat-tedy tvar i technologie-což po netu nikdo nepopíše a na fotce většinou nepoznáš...Nejlíp je si kvalitní botu-nebo jí technologicky blízkou prohlédnout a "nakoukat",nebo ševci rovnou ukázat a říct-takhle,s těmito změnami...Je jasné,že s určitým typem bot můžeš být "první"pak samozřejmě riskuješ,že jsi prameny dostatečně nepochopil,nebo,že má někdo jiné a lepší a botu ti "utře".K výrobcům-Spousta ševců šije převážně boty vzor Libušín-a je ti schopna prodat neuvěřitelné věci,pokud přijdeš s poptávkou na levnou botu na 14-té století...Takže ta znalost se vyplatí,protože titíž ševci šijí obvykle kusově vynikající výrobky.Tohle je věc týkající se právě konkrétně Matese-většina ho má za tvůrce konfekce,ale netuší,co tenhle člověk dokáže ušít,když se mu dají komplexní zadání-takže ti ho s pohledu jeho dlouholetého spolupracovníka doporučím.Jistě ovšem narazíš na dost dalších menších výrobců kteří se pohybují i tady-budou mít výhodu nevytíženosti a menší ceny.
Proč tohle píšu-i u ševce "na doporučení"si můžeš ošklivě naběhnout,s nesprávným zadáním,nebo pokud dotyčný šije jeden typ bot a ty chceš jiný...Tak hodně štěstí.
Proč tohle píšu-i u ševce "na doporučení"si můžeš ošklivě naběhnout,s nesprávným zadáním,nebo pokud dotyčný šije jeden typ bot a ty chceš jiný...Tak hodně štěstí.
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
-
- Nováček