Kroužkové zbroje ve vrcholném středověku
Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Nováček
-
- Nováček
[img][img]http://i41.servimg.com/u/f41/11/31/97/13/cap10.jpg[/img][/img]Bohuslav píše:Mám dotaz jak to vidíte s použitím samostatné kroužkové kukly. Myslím tím ,jestli mám vůbec doložený ,protože mně většina příjde jako závěsy na helmách.
Jediné co by to vyvracelo závěs (myslím teď tedy viditelná část) a klobouk. Kde si nedovedu představit konstrukci ,možná by se zde hodiliy klidně i nějaké pozdější varianty ,ktere by kukly nějak podporovaly.
Stačí?
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
Můžu akorát říct že to je dost tricky, u kompletu jsem to předělával asi 5x a jednou jsem málem sám sebe uškrtilBoreš píše:máte někdo nějakej detailnější nákres nebo foto napojení kroužkové kukly na košili? čim víc variant, tim líp.
Vim, že ten postup je na Curii, ale asi jsem natvrdlej
Díky

Nicméně základ je napřed si na košili naplést "obojek" z proužku pletiva, tak aby na něj kukla mohla navázat.
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Stálý přispěvatel
Jednou jsem udělal zajímavý pokus-pletl jsem límec od kapuce tak dlouho,až obvod odpovídal hrudníku a obvodu rukou,ruce jsem oddělil,trup na bocích spojil-vyšla celoelastická košile bez jakéhokoliv hrubého napojování-místo pod pažemi se dá čistě doplést,ale kvůli pohodlí je lepší vložit kůži...
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
-
- Nováček
Tak škrcení a tři pokusy mam za sebouBoza píše: Můžu akorát říct že to je dost tricky, u kompletu jsem to předělával asi 5x a jednou jsem málem sám sebe uškrtil![]()
Nicméně základ je napřed si na košili naplést "obojek" z proužku pletiva, tak aby na něj kukla mohla navázat.

Jen si nedokážu představit jak budou vycházet švy, stěny spočítat to atd.
prostě jsem tohle ještě nepletl, ale už to vypadá slibně

Do věčnosti!
-
- Nováček
-
- Občasný přispěvatel