No to je super.
Richard: Ledabyle? Proč? Mě to přijde akorátní. Při šití prošívaného hrubého plátna používám stejnou "hrubost". Dratev je v takovém případě mnohem pevnější, než klasické jemné sešití nití. Pokud ti jde o relativní nepravidelnost stehů, zajdi se podívat na Pražský Hrad na ornáty. Budeš, žasnout, jak si nelámali hlavu s žádným švem
Mě šlo spíše o to jak praví Ronšperk, jsem tak obklopen strojovou výrobou že se jí snažím přiblížit i při ruční práci. Troufnu si tvrdit, že jsem na své prošívanici, potažmo batwatu strávil čtyřikrát více času, než bych musel, pokud bych použil podobný styl. Je to pro mě poučení, jak ušetřit několik měsíců práce.
Sidney wrote:Ještě jedna myšlenka. To prošívání z detailního pohledu by mohlo být ono prošívání tak často vyobrazené na prošívanicích v MB (viz např. obr. na této stránce)
Určitě. Prošívání nemá jiného významu, než udržet hmotu vycpávky tam kde je. V podstatě stačí pár vláken, která budou procházet napříč tkaninou a jejím vycpáním. Reliéf, který to vytváří na povrchu je vlastně jen druhotným znakem. Pro spalnieře, které jsou určené pod zbroj, či méně movité muže, myslím jde o praktičnost, můžem tedy takové jednoduché prošití vesele aplikovat.