GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"
Moderátoři: Trubadix, Wothan, Alexandr
-
- Stálý přispěvatel
Wothan-samozřejmě jsem myslel lidi,co by přijeli za své.Právě germáni mají třeba v Německu lepší zastoupení než u nás.Pochopitelně je lepší na takovouto akci zvát spíše kamarády než naslepo někoho kdo neví do čeho jde-a ještě zadarmiko..Už jsme zvali spřátelené kelty,Halštaty:-),s Germány se uvidí.Nějaké blízké římany byste mohli zkusit-ono by se to snáz rozkřiklo..
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
Pro všechny, moc zajímavé stránky skanzenu v Lejre v Dánsku. Moc pěkně a přehledně udělané i pro lidi, kteří neumějí anglicky. Je tam i něco o boji atd.
http://www.tollundman.dk
http://www.tollundman.dk
-
- Stálý přispěvatel
Ohledně těch zahraničních skupin - všiml jsem si že tihle: http://www.litus-saxonicum.de/index.htm jsou z Chemnitz, takže na Curii to mají jenom o něco málo dál než z Prahy...
Jinak pokud mi někdo pošle pozvánku na Gladius v němčině (tedy tu pro účinkující), mohu prospamovat německá diskuzní fóra, to samé s Dobýváním.
Jinak pokud mi někdo pošle pozvánku na Gladius v němčině (tedy tu pro účinkující), mohu prospamovat německá diskuzní fóra, to samé s Dobýváním.
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Pomalu ale jistě začínám důmad nad výstojí a výzbrojí.
čím dál tím víc se mi líbí falx, vím že tu o něm padla zmínka tak jsme si říkal že by nemuselo být špatný si ho pořídit.
Říkal jsme si že by nemuselo být špatný si základ nechat vypálit na plotru a zbytek zkusit dohnat na brusce, že by to mohlo vypadat docela reálně.
Svoji myšlenku odvozuju od tohodle obrázku

V zásadě by šlo o čepel s dírama na nýty zasazenou do dřeva což mi nepřipadne zas tak špatné.
Ale pro jistotu se chci ujistit že by to prošlo.
K tomu bych měl v plánu jen kalhoty
čím dál tím víc se mi líbí falx, vím že tu o něm padla zmínka tak jsme si říkal že by nemuselo být špatný si ho pořídit.
Říkal jsme si že by nemuselo být špatný si základ nechat vypálit na plotru a zbytek zkusit dohnat na brusce, že by to mohlo vypadat docela reálně.
Svoji myšlenku odvozuju od tohodle obrázku

V zásadě by šlo o čepel s dírama na nýty zasazenou do dřeva což mi nepřipadne zas tak špatné.
Ale pro jistotu se chci ujistit že by to prošlo.
K tomu bych měl v plánu jen kalhoty

-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
No mně se to nelíbí taky, protože obvykle stojím na opačném konci než se ta věc drží
Falx je ale zbraň dost nebezpečná, takže to nepatří do ruky každému vemeni, což se někdy stává - viz. Bulharsko. Nicméně nevím o tom že by se tohle v germánském prostředí běžně používalo.

Falx je ale zbraň dost nebezpečná, takže to nepatří do ruky každému vemeni, což se někdy stává - viz. Bulharsko. Nicméně nevím o tom že by se tohle v germánském prostředí běžně používalo.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.