GLADIUS 2010-SEKCE "GERMÁNI"

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátoři: Trubadix, Wothan, Alexandr

KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

to jsou Italové?confraternita di leone?nebo je to shoda jmen?nám posun nevadí,záleží na ostatních a hlavně na tobě.Nechci být nepřející,ale je praktičtější,když se lidi přizpůsobí cyklickému termínu...je v tom taková ta- jistota..
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Ne, jsem blb - Bacrie - omlouvám se, něco jsem četl, tak se mi to slilo. Mělo by jich přijet víc - víc asi bude vědět Zoro.

Mně se to hýbání taky moc nelíbí, termín by měl být pokud možno pevný.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

tak jsem mrknul do našeho kalendáře-stávající víkend je jediný možný...ten další jsme v Hallstattu,a o to bych nerad přišel... :?
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

O.k. nebudeme to měnit. Je to škoda, ale hýbat s termíny je vždycky problém.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
zoro
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od zoro »

je to offtopic- ale jenom, dneska jsem se to dozvěděl od náčelníka. Kryje se nám to s akcí pro město, respektive se tam ukázat a mít program, takže máme dvě prestižní akce na jeden víkend, je to taková novinka, že ještě nedošlo k nějakému řešení, každopádně já jedu na Gladius, už jsem tomu něco dal a myslím, že Gladius bude snad v několika ohledech odrazovou akcí.
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

Zoro-SZ
Napadla mne myšlenka(!)Když mohli germáni vypomáhat keltům proti Caesarovi,není nějaká zmínka o spolupráci keltských válečníků v době a oblasti Teutoburgu?Přesto že tyto národy soupeřili o ůzemí(a kdo ne,že)Nachází se u nás v pozdním Laténu něco germánských hrobů.A přelom tisíciletí je u nás ve znamení výměny(a zřejmě nekrvavé)národů-Nestihl jsem ještě pročíst celou Archeologii barbarů-jestli víte o nějakém keltském prvku u germánů,zkuste mi napovědět...
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

já si vybavuju spíše teoretické úvahy o keltském původu některých germánksých mečů. Ale to ti asi nepomůže.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

Hm,to asi ne.Bodla by písemná zmínka,nebo hrob s keltskou výbavou na germánském pohřebišti.V kontextu doby a místa...Ideálně fotka jak Arminius ruku v ruce s neznámým keltem stahují Vara s kůže..může bejt i černobílá.
sroub
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od sroub »

KŘIŽÁK píše: ....jestli víte o nějakém keltském prvku u germánů,zkuste mi napovědět....
Podle Droberjara je Marobud keltský jméno, ve starogermánštině by prý znělo Marabadvaz, doporučuju knihu Příběh o Marobudovi a jeho říši, od výše zmíněného.
Nejsem si jistej jestli od něj, nebo někde jinde sem se dočetl doměnku že zbytky keltů u nás výrazněji ovládli už Hermunduři, a Markomani a Kvádové kteří sem přišli s Marobudem tu v podstatě "přebrali" stav kdy většina výše postavených, tj. válečníci a nobilita byla germánského původu a zemědělci, řemeslníci a obecně lidi "poutaní k půdě" byli germáni ale i zbytek keltů.
Koneckonců, u nositelů Grossromstedské kultury u nás(či kultury Plaňanských pohárů, jak je komu libo), panovaly dlouhou dobu pochybnosti jestli jsou to ještě keltové nebo už germáni, a to že se jedná o germánské Hermundury se všude kde sem to našel doprovází poznámkou že je to pravděpodobné.
Non multi, sed multa
zoro
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od zoro »

Já pokud bych si dovolil myšlenku, tak co se týče těch Keltů v konfliktu Germánů s Římany, bych Kelty hledal spíše v pomocných sborech římanů:)
to knecht: Ty jo! nové foto, seš teda moc pěknej, ses učesal?