Průzkum - Salon krásy

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Má smysl zakládat "salon krásy" pro jednotlivá období?

Ano, není nad konkrétní případ
35
74%
Ne, obecné diskuse stačí
12
26%

Celkem hlasů: 47

Radim Vaňousek
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Radim Vaňousek »

Pro některé se opakuji, pro některé je tohle novinka. Nikomu to už nevnucuji, ale pokud by se toho někdo chytil a pokračoval v tom, budiž... o co jde?:

Tenkrát, když jsem dostal svoji pozdně středověkou výbavu na úroveň "koukatelného minima" mi při pohledu na jiné šermíře nedalo a začal jsem se účastnit osvěty, kterou šířila Korouhev měštěnínů staropražských. Po cca roce a půl v mých očích neměla Korouhev absolutně žádný vliv na širokou veřejnost. Problém byl samozřejmě v internetové komunikaci s veřejností. Tak jsem se od nich odloučil a začal jako jediný z nich radit alespoň na ceskyserm.cz a scherm.cz Komunita zdejších LHčkařů moje rady nepotřebovala, jela svým způsobem pořád dál, ale něco mi na ní nehrálo -jenom pro sebe.

Uvědomil jsem si, že mezi příznivci LH a keckařema panuje velká nenávist a pohrdání. Což je škoda. Nikde na www, neexistovalo fórum, které by tyhle dva tábory spojovalo a přispívalo k zlepšení úrovně rekonstrukcí historie, bitev atp. v Čechách. Tak jsem ten most vytvořil. Sice je zaměřený na 2. pol. 15. století, ale je to sakra dobrá mašinérie. Zarputilí historici si na něm budují skvělé renomé -viz Siegfried, Martin Broďan, Hawkwind atp. Keckaři a začátečníci jsou rádi za jejich velkou ochotu pomáhat, poradit a naučit. Funguje to trochu pomaleji, zato velice dobře a výsledky byly vidět už na minulém a předminulém Libušíně. A to si klidně namasíruji hruď, protože se dost často lidí na bitvách ptám, kde tohle a támhleto sehnali a od koho si nechali poradit.

Nedávno mě napadlo, že bych tohle mohl udělat i pro jiná období. No tak jo -napsal jsem několika "reprezentantům" určitých období a zeptal se, jestli si nechtějí svá internetová fóra trochu víc zpopularizovat pro dobrou věc. Vysvětlil jsem jim, co by oni dělali a že já na svém fóru udělám odkazník, který bude směrovat BOTy, uživatelé a návštěvníky přímo na ně a na další nejkvalitnější spolky v ČR.
Další dvě fóra jsem nedávno vytvořil, abych zaplácnul díry v mém projektu
http://dobakarlova.brodec.org/
http://tricitka.brodec.org/

A zde je onen odkazník (jádro projektu)
http://forum.brodec.org/viewforum.php?f=83

-je chabý a ne moc provařený, zatím jsem se neodhodlal udělat několik primitivních kroků k tomu, abych zvýšil jeho index na Googlu aj. Takže spoléhám na další administrátory, že si i nadále povedou svojí vlastní propagandu a budou se často zviditelňovat. Možná ten odkazník udělám jako jedinou hlavní stránku, přímo na adrese www.brodec.org

Moje vize zkráceně: provařený odkazník; internetová fóra + Salóny krásy pro všechna období (v základním rozdělení).

Děr v obdobích máme stále hodně, protože se nenajdou pořádní reprezentanti, co by měli potřebné znalosti a vůbec ...slušnou výbavu.
Mám v záloze doménu pro Kozáky, kterých je u nás ještě méně než šafránu http://kozaci.brodec.org/
Ciďák se k administraci už nehlásí, protože nemá čas. A ostatní z FVU nemají žádné zkušenosti s administrací PhpBB, ani komunikací na něm. S mými slovy "sám to nebudu dělat" zůstalo fórum nedotčené.

Tvoje role, Abe, by byla stejná jako moje a jako mnohých dalších adminů projektu osvěty -sbírat a lákat lidi na re-enactment svého období a za pomoci těch nejlepších arbiterů (Wothan, Melkel, Kain apod.) jim zajistit rychlý posun vpřed.
Máte dost velkou výhodu, poněvadž jste úrovní rekonstrukce RS na míle před námi.

Aby nedošlo k nedorozumění: livinghistory.cz obsahuje hodně zajímavých příspěvků a článků pro různá období a je nesmysl, aby se jenom kvůli mému projektu stěhovali, či mazali a zůstal zde jenom raný středověk.

Rád bych v tomhle projektu pokračoval, ale už mi to leze na palici a hlavně mi to čím dál tím víc zabírá volný čas. Taktéž mi nepřijde fér se někomu nacpat do pískoviště se slovy "hele tady bude Franta, tady Miloš, Michal, tohle bude moje a tamhle ten kus bude tvůj, protože..."

Huh. Jsem ještě uondaný ze včerejška, tak kdybych v něčem nebyl pochopen, či jsem někde zapomněl dopsat myšlenku, pište. :|
Indy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Indy »

Nezbývá mi než souhlasit a Radima polácat po útlém ramínku.
\"Asi na nás zapomněli!\" anonymní Moravan 8. listopadu 1620 za zdí letohrádku Hvězda. http://www.olomouckypluk.cz
Radim Vaňousek
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Pardon za OT...

Počkej, až se mi do pár let zpomalí metabolismus na normál. To už nebude útlej Radímek :)

Indy, kolik vás dělá v ČR sedmiletku? Možná bych se za cca 2-3 roky přidal. Páč na kozáka, či římana, který se mi líběj nejvíc, bych musel sundat vlasy. :cry:
Indy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Indy »

Sedmiletku? No pokud se ptáš na všechny druhy vojsk tak asi 130 /hrubý odhad/ A těch dobrých tak půlka. Pořád nám existuje značný nešvar cpát tam napoleoniku /to stejně divák nepozná/ A máme stejný nešvar jako v gotice, tzv. dinosaury.
Ale jsou docela značné rezervy za čárou, sedmiletka se hodně jezdí venku Německo, Polsko, Švédsko.
A proč až za dva roky? Když mákneš, stihneš s náma letos švédsko.
\"Asi na nás zapomněli!\" anonymní Moravan 8. listopadu 1620 za zdí letohrádku Hvězda. http://www.olomouckypluk.cz
Radim Vaňousek
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Založíme diskusi na Brodci, ať tu neděláme mrdník.

Jde o to, že musím letos kupovat pneumatiky a zahrádku na auto, takže budu téměř bez peněz. Nemůžu chtít všechno najednou.