Poradil by mi někdo s podšitím kroužkového závěsu na přilbu? Jde o lebku, takže závěs začíná poměrně vysoko, připevnění na přilbu bude přišitím na kožený pruh. Uvažoval jsem o dvou vrstvách tenké vlněné deky a 5 vrstvách silnějšího lnu. Jen prostě nevím, jak to střihnout.
Ovšem kdyby někdo byl ochoten mi to zhotovit, tak bych se dobře odvděčil
Ken o cukamu nakereba omoru koto ga dekinai.
Ken o cukami nagara daku koto ga dekinai.
Tip od profika - trochu modifikovaný.
Chyť si závěs k batvatu,dej si to jak to bude.Pak vem někoho s pár klubkama kobercovky a na ten závěs ať lepí síť a pak celou vrstvu - jo asi to bude chtít ještě trochu podložit ,aby se to po sundání neslepilo k sobě.No a po sundání to střihneš na 4 díly a máš šablony - maličko větší,protože z venku.Třetí pokus prý už vyšel a šablony má.Dej vědět jak uspěješ ,chystám se taky.
Změř si obvod hlavy v tom všem co budeš mít, udělej rovné obdélníkové kusy (třeba 6) a sešij až po místo od kterého chceš rozšíření. Do volných míst pak našij klíny.
Ale z jaké analogie. Netvrdím že ne. Jen jsem sám osobně neviděl, zatím, ani dříve ani potom podšívání brně. Ani náznak. A upřímě přemýšlím proč také. Elasticitu, kterou brň tolik vyniká a pomocí níž se drží na špici ochraného odění tolik staletí, tím zruším. Snažím se rozluštit ten důvod, který nás vede k doměnce podšívané brně a zda podšívaná vůbec byla a tedy kdy a kým.