Zimní slunovrat Modrá

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

woden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by woden »

Bohuzial ja asi nepridem. ale niekto od nas sa mozno najde. Vsetko zalezi od casu.

Kde je este volne miesto na spanie?

damien: Tu knihu co som mal vo wroclave s tymi nalezmi ma teraz muscha tak sa s nim dohodni ako si ju naskenujete a pod (original potrebujem vratit.)
rabi
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by rabi »

I když je akce nekomerční, nemusí z toho vyplynout jen chlastačka a pokec. Dělal jsem s přáteli pravidělně akci sice z jiného historického období , ale nekomerční, soukromou, kde účastník se musel umět velmi těžce postarat o své živobytí v duchu dané epochy. A kvůli tomu lidé jezdili a tvořili atmosféru doby v potu tváře. Navíc to byla i abstinenční akce kvůli dětem kamarádů a všichni milovníci pivního moku to respektovali.
Jak to nastartuje organizátor, tak to bude probíhat.
Velesův lid - Mžurka
zoone
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by zoone »

Akce neni tak uplne nekomercni, precejen bude v sobotu odpoledne otevreno pro divaky (kteri uprimne urcite pridou ve velkych houfech jako kazdy rok, tak ze na tom zbohatneme :) ).
Jen na vysvetlenou. Tuhle akci jsme nikdy ani nechteli pojmout jako naslapanou faktografickou prehlidku plnou prednasek zajimavych lidi ani jako striktne LH (ledne hokejistyckou) prezivaci a testovaci. Ma to byt prijemne setkani s k tomu adekvatnim programem. Jena kazdem jak si to prebere.
Pokud ma stale nekdo zajem prijet a jeste nedal vedet tak tak ucinte, jeste stale je moznost ziskat nektery obekt na AS.

Kain: Jedna vec je napsat ze neprijedu a druha je kritizovat program a akci. Na to jsem proste nemohl nezareagovat :badgrin:

"Co proliješ hrdlem ti už nikdo nevezme..."
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Spíš zbohatne provozovatel skanzenu ne? :wink:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by JARWIKS »

Wothan wrote:Spíš zbohatne provozovatel skanzenu ne? :wink:
Tím myšleno že zbohatnou všeci... bo tam přijde tak jak každý rok na tuto akci 6 - 8 lidí...pokud se náhodou něco nestane.
"Nesnažte se opít trpaslíka notorika a do mrtva se zpijte jen tehdy, když je na blízku někdo, kdo vás může pohřbít."
zoone
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by zoone »

Wothan wrote:Spíš zbohatne provozovatel skanzenu ne? :wink:
No ja se spis bojim aby nas ti divaci neuslapali, dyt loni jich prislo tolik ze mi nstacili prsty jedne ruky, musel jsem pouzit i druhou 8)

Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

No to mi došlo, stejně tak mi došlo že na tom asi moc nezbohatnete i kdyby jich přišlo, třeba v léte, na tisíce :wink:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Lenka
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Lenka »

No on si jich pak skanzen bude považovat, když na nich trhne ty miliony, tak si je bude předcházet. :biggrin:
zoone
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by zoone »

Wothan: Heh jak se tak divam, tak jsme to s pulcem trefili stejne:)

rabi
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by rabi »

U toho zbohatnutí samozřejmě záleží, jak je nastaven podíl ze zisku na vstupném mezi organizátorem a majitelem např. AS Modrá. Takže pokud do organizace dávám nějaké peníze, tak určitě bych nezavrhoval ty tisíce diváků, aby se mi minimálně zaplatili náklady a co je navíc jenom potěší.
Neumím si představit dělat Veligrad nebo letní Slunovrat bez zvýšeného vstupného, pokud se do toho vráží vlastní peníze spolu s myšlenkou nějakého zisku. Proto přece obec investovala do stavby AS, aby z něj měla nějaký zisk. Program by pak měl přilákat jak diváky tak i účastníky. Takže co nabídnout účastnikům, aby přijeli s vědomím,že zažijí něco vyjímečného?

pro Jarwikse: Na Chotěbuzi jsme chtěli hlavně uskutečnit vladykovu svatbu a Slunovratový obřad. Proč? Velký prožitek pro Velesany, který patří k jejich filosofii OH a navíc ho nabídnout těm, co vážili tak dalekou cestu k nám.
:wink:
Velesův lid - Mžurka