Když já římské kopí nějak extra neužiju...a po Gladiu jich budou volných hromady..
Ten experimentální boj jsem myslel spíš mimo bitvu-za použití měkkých zbraní-jakákoliv ztupení nemají(použiješ li skutečnou bojovou techniku)pro bezpečnost význam,a omezíš-li cíle nebo rychlost,nefunguje ani taktika-už takhle jsme dost omezeni absencí strachu nebo zuřivosti(naštěstí).a výpovědní hodnota kruhů zrady a pod.je pod stávajícími pravidly vlastně nulová-takový spíše sport.
římská říše a užití Falangy
Moderators: Trubadix, Wothan, Alexandr
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
Experimenty mimo hlavní program budou bezva. Já mám v plánu dovézt nějaká ohýbatelná pila s tupým koncem. To by mohlo pro tento účel být právě ono. Řeším hrot pro pilum, aby byl bezpečný a přitom opakovaně k použití. To zlomení klacíku se mi zdá dost těžkopádné a pro experimenty krátkodobé. Moje teorie je taková, že pilum se používalo i tváří v tvář a jako takové bych ho chtěl otestovat proti těm vašim Hasta la vista...
Takové římské pili-pili koření...
No, myslím, že na Gladiu bude docela zábavný program.
Už se učíte německy?
Jo a došly ti do mailu ty hroty??
Takové římské pili-pili koření...
No, myslím, že na Gladiu bude docela zábavný program.
Už se učíte německy?
Jo a došly ti do mailu ty hroty??
-
- Stálý přispěvatel
z itálie jsme si dovezli pilum z gumové tyčky-je to vcelku v pohodě-ty pila s týbel se ktom vrhání proti štítům(a i tady bacha)moc nehodí k boji zblízka-hrozí zalomení "do ostra"a následný průser.na experimenty jsou lepčí věci s měkkou boxerkou na konci-prostě hlavní cíl je oblast hlavy-a to neošidíš.různé ty otupení a hříbky uznám do inscenované bitky,ale do experimentu ne.Lidi můžou stokrát tvrdit,že ůder kontrolují-těch "kdyby"je prostě moc.a já nechci už nikomu ublížit.
Jinak-o použití pil na blízko se snad píše v souvislosti s obléháním Alesie..
Němčina je v poho-on by Arminius mohl před bitvou mít proslov ve stylu Adolfa...
Jinak-o použití pil na blízko se snad píše v souvislosti s obléháním Alesie..
Němčina je v poho-on by Arminius mohl před bitvou mít proslov ve stylu Adolfa...
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
prostě si představ pilum co je místo ze železa z gumy..V oštěpu je vždycky problém to,že za měkkou částí letí furt ten klacek...
Navíc-bezpečné pilum se do štítu nezabodne,takže po stránce taktiky je ku ho.nu.Možností je nutit útočící,aby po nárazu oštěpu zahodili štít,ale to bude nadšení..a těch boulí a ran,až to doběhne k štítové formaci...
Navíc-bezpečné pilum se do štítu nezabodne,takže po stránce taktiky je ku ho.nu.Možností je nutit útočící,aby po nárazu oštěpu zahodili štít,ale to bude nadšení..a těch boulí a ran,až to doběhne k štítové formaci...
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel