Tak že, nemáš pravdu, že kožené kalhoty jsou nepřijené na nošení. (Připomínám ale, že hovořím zde zásadně o jelenici!!!!) Právě naopak. Materiál je měkký a podajný. Taktéž je mítus, že jsou neprodyšné. Dokonce, a samotného mne to kdysi překvapilo, i v pařáku se v nich cítím lépe než v kalhotech z látky. Jinak řečeno, nepařím se v nich jak by člověk očekával. Prostě moje zkušenost je ta, že v létě chladí a v zimě hřejí. Dále uvádíš že tolik nevydrží - omyl, vydrží velmi nešetrné zacházení, které by látka nevydržela ani náhodou. Jako jezdecké jsou ideální. Pokud ti nevydrželi jak naznačuješ, tak je to podle mne tím, že to bylo špatně vydělané a nebo sešité. Čili odfláklá práce. Pořádně udělané koženice ale vydrží skoro všechno a právě v tom je jejich velká výhoda.
Co se Indiánských legin týká, šlo o nohaice a to proto, protože Indiáni prostě kalhoty neuměli dělat. Je ale i pravda, že i u nás máš lidi rozděleny na kalhotáře a legináře a ti tvrdí, že se jim v nich lépe chodí než v kalhotech. Já mám oboje a je fakt, že na léto jsou přeci jen o fous lepší - větrají