Kroužkové kapuce vs. komplety
Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
Na zkoušku jsem si ho před časem udělal z nesnýtovaných kroužků. Střihem a provedením mi jako barmice nepřipadá zrovna nejpravděpodobnější, zatímco jako nákrčník funguje dost dobře. Je ovšem otázkou, jestli si s originálem v průběhu staletí přece jenom někdo trochu "nepohrál"... Ale to už je jen spekulace.
Zbraň, kterou máš a neumíš ji používat, patří tvému nepříteli.
-
- Občasný přispěvatel
Mno, tak už delší dobu koukám na ten pláštík zavěšený doma na zdi... a nemůžu si pomoct, chce se mi ho použít. Je lepší než barmice (subjektivní názor - mě osobně prostě vyhovuje víc)... Když s ním výhledově vyrazím na nějakou LH akci, proskočí mi to tam, nebo neproskočí?
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Jak jsem řekl - přinejmenším na Curii v tom nevidím problém. Jisté je že ať už je interpretace toho pláštíku jakákoli a jakkoli chybí pro RS nějaký jiný podobný nález samostatného pláštíku (nebo o něm nevím), máme prostě hmotný důkaz něčeho co jako pláštík vypadá a jako pláštík může bez problémů fungovat. Takže to dost dobře nemůžu ignorovat a zakázat. Na druhou stranu by se mi asi nelíbilo kdyby to měl každý druhý...což ovšem asi moc nehrozí. Takže klidně vyráběj, u nás s tím problém nebude - jak jinde netuším.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Občasný přispěvatel
Re: Kroužkové kapuce vs. komplety
Dík. No, jinak je ten můj prvotní pláštík ona šedivá (pozinkovaná) věc narychlo vyrobená pro scénické vystoupení, co mám na fotečce avataru na krku. Je to hodně stará fotka (tak asi pět nebo šest let) a ta vymyšlenost není nýtovaná, střihem tomu plánovanému kusu ale docela odpovídá 

Last edited by kraki on Thu 14. Jul, 2011 21:45, edited 3 times in total.
-
- Občasný přispěvatel
Mám dotaz- podle současné LH módy je pouze kroužková kapuce hovadina. Ovšem viděl jsem několik vyobrazení kde je těžkooděnec ukázaný bojující, ale jen v té kroužkové kápi na hlavě, ačkoli má plnou zbroj, a jeho kolegové helmy mají. Tak nevím?
Utrpení je ten nejrychlejší kůň na cestě k poznání.
-
- Stálý přispěvatel
To jsou posměšné obrázky tehdejších keckařů, nenech se zmýlit 

V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/