ISARNO 2008 - Keltsko - Římská bitva v Letovicích

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátoři: Trubadix, Wothan, Alexandr

KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

"posíláme"na Isarno část skupiny co v Pedisféře hrála+pár keltů navíc,tak mi je prosím vraťe v pořádku :| Já jsem bohům žel jinde..Snad se konečně všebarbaři chytnou nějakého konkrétního období.pokud možno kvalitně...
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
Sam-Čeledrag
Nováček
Nováček

fota

Příspěvek od Sam-Čeledrag »

I přes počasí které nepřálo římským zbraním :badgrin: a které Germánům nevadilo:) se nám akce líbila a děkujeme všem organizátorů a všem co se snažily aby akce proběhla co nejlépe tu přidávám nějaké fotečky http://celedrag.rajce.idnes.cz/Keltsko- ... 008/#album
Tita Iuventia Martia
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Tita Iuventia Martia »

Ahoj vsem,

mne se akce taky libila, i ten dest mel neco do sebe, zvlast, kdyz jsem s pritelem pochodovala ty dva kilacky na Isarno a dva nazpet do hotelu - v plne polni :-) No a nakonec nam bohove prali s pocasim, kdyz v prubehu akce prestalo prset.., my mame taky par fotek, dame je nasemu adminovi na nas web legie.. Jenom ta porazka - bohove!! Mars nam nebyl milostiv.. Snad to bude priste lepsi a invazi barbaru potreme..

Titvs Iventivs Martivs

Castra Romana, o.s.

www.castraromana.cz
Björn Hundolfr
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Björn Hundolfr »

Podle fotek musela být zajmavý akce :)

Slovan je etnikum. Viking je diagnóza - 

Knecht)" Obrázek
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Jo, to musela bejt fakt bžunda...Keltové, Germáni, Římané, neidentifikovatelní barbaři, všechno na jedné hromadě :badgrin:

Obrázek
Že by starý známý?...

Obrázek
Střelecký kroužek...

Obrázek

A proč že se to vlastně objevilo na webu LH?
Sam-Čeledrag
Nováček
Nováček

rab píše:Jo, to musela bejt fakt bžunda...Keltové, Germáni, Římané, neidentifikovatelní barbaři, všechno na jedné hromadě :badgrin:
A proč že se to vlastně objevilo na webu LH?

Zapoměl jsi ješte přidat ješte tu fotku se žlutým kopačákem a lamentovat nad tím, že jiste není ze syrové kuže, určo není šit lněnou dratví a asi bude z plastu :badgrin: a vlastne kdyby se "Keltové, Germáni, Římané, neidentifikovatelní barbaři, všechno na jedné hromadě" potkalo tak by asi nehráli fotbálek. To co to dělá na webu LH bylo probráno již v začátku diskuze.
Naposledy upravil(a) Sam-Čeledrag dne pon 18. srp, 2008 17:47, celkem upraveno 1 x.
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Ó pardon, zapomněl jsem, co bylo napsáno výše... :wink:
Sam-Čeledrag
Nováček
Nováček

rab píše:Ó pardon, zapomněl jsem, co bylo napsáno výše... :wink:
:biggrin: vpořádku omluva přijata :wink:
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

Na jednu stranu musím s Rabem souhlasit-to co na akci Gladius prochází-tedy setkání lidí snažících se o LH v období starověku,dostává akcemi typu Isarno nádech(hluboký)Libušína.Zatímco je na Curii kladen důraz na prezentaci jednotlivých období a "bitva"pouze společnou taškařicí,Je Akce v Isarnu devalvací :cry:
Je asi čas se zamyslet nat tím,co bude dál-Chápu,že římanů s pozdního období je většina-problematický je spíše nepřítel.Na gladiu byl jediný germán-zbytek směs maskovaných slovanů,keltů a pod...Nadšený nápad dělat příští rok Teutoburský les by se měl trochu materiálně vyfutrovat.Je trochu smutné,že zatímco si budou římani hrát,a ladit své období-ostatní období se budou donekonečna přizpůsobovat-což není motivující.pakliže to nenamotivuje nějakou partu investovat další desetitisíce do germánské výbavy..
tak mudrujte,co s tím? :lol:
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
Sam-Čeledrag
Nováček
Nováček

Chápu co myslíš samy, byť nedeláme starověk přednostně, když jsme byli na tuto akci pozvaní jako germáni první co jsme udělali poshazovali všechny slovanský věci(aby jsme se nemuseli maskovat jak tu bylo řečeno) a už z duvodu toho abychom někomu nekazili dojem šli jsme do toho do pul těla s pláštěm sepnutým na rameni germánskou sponou a ti co mají vlasy tak se pokusili o svébák, aby to aspon trochu vypadalo (neřikám, že byl povedenej ale sádlo se mi tam matlat nechtělo :oops: ).

Ono pravda je, že když človek chce, tak podle mího muže stvárnit germánského bojovnika i bez toho aniž by do toho vrážel desetisíce (pokod mu tedy nejde o nobilitu) jde jen o to nebý líný. Sám sem se trochu divil byť se jednalo třeba o ty lučištníky, že nekteří vypadali jako z dřeváren a někteří barbaři měli některé části výbavy dost pofidérní zvlášť, když sem tam nekomu prosvítala trika klimatex nebo moira :) ale jak už bylo řečeno v začátku moc starověkých akcí u nás není a měli by jsme být asi za ně spíš vděční a doufat v to že se jejich kvalita zlepší a ne se vysmívat s tím "jé to asi musela být bžunda" divejte jak sou tragičtí, to pak možná znechucuje i ty co se o něco snaží a příště by se taky na to mohy vybodnout se o něco snažit.