Dokonce se mi podařilo oživit nálev přídáním nového indiga, kde se ale nejedná o jednoduché přisypání prášku či pasty.
zleva: klubíčko z minula pro porovnání.
dále dvě vlny bez mořidla
krásná sytá zelená vznikla z původní kamenec + listí břízy = žlutá. Na obrázku to žel nejde příliš vidět, ale v přírodě úplně splývá se zelení. Navíc jsem použil zbytkový nálev, žádná investice navíc
Dvě malé napravo je zachráněná vlna ze špatně obarvené vlny indigem, ale u velmi špatně fungujícího receptu z Bidlové. Čili můžete také zachraňovat.
Dole vlna namořená kamencem, vyšla nejsytější, nicméně nemusí to být díky kamenci, jelikož nálev byl v tu chvíli znovu oživený a nejsilnější. V budoucnu bych šel raději přes kamenec.

Kdo by měl zájem, mohu poskytnou kvalitní recept. Raději upozorňuji, že recept je trochu vzdálen od RS, nicméně byl bych rád, aby tu zase nevznikla spekulativvní debata ohledně užitých chemikálií. Kdo pronikl do problematiky barvení indigem, by měl chápat, ostatně Pampaliního komentář ,viz výše, vše doplňuje.
Jinak indigo jsem měl přímo z ostrova Bali, z jedné vesnice, a všechno jsem ho již vyplácal. Kupoval ho žel bratr a nezjistil, jaké ingredience používají, což je strašná škoda, jelikož indigo bylo z horské vesnice, kde ho vyrábeli naprosto primitivním způsobem. Veřím, že ostatní chémie při barvení pak byla naprosto přírodní...
Každopádně stálo asi 70 kč, u nás by to byly řadově tisíce. Kdo se pojedete flákat někam na východ....