Nešvary a prasárny

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderators: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Rab »

A další téma - pánské účesy - jeden typ mě vyloženě irituje - na vojně jsme to nenáviděli - všude stejně krátce asi tak na 2-3 cm a vyholený krk „do ztracena“! Jestliže se chce na ženách, aby v případě nedobových účesů nosili plachetku, tak pro pány s účesy metrosexuálů by měla být povinná čapka po celý den (a možná i noc...) :wink:
Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

melkel wrote:
Pampalíny wrote:Proč by se šípy neměly sbírat?
Sbírat můžeš za liniemi, ale vypadá strašně blbě, když se mezi dvěma šiky, které jsou od sebe cca 10 metrů, pohybuje skupinka sbírající šípy a nikdo na ně nezaútočí. Bohužel jsme to zapomněli zakázat.
Aha, tak toho jsem si nevšiml. Myslel jsem že to vadí obecně, což mne zarazilo.

V sobotu si vybavuji, že jsem jednou sbíral munici (brambory) maximálně 2 metry od svého šiku, dělal jsem obezřetného a rychle jsem se stáhl. Nikoho dalšího mezi vojsky jsem si nevšiml - tak proto ten dotaz.
vladyka Křesomysl, Velesův lid
---
Historické tržiště / Slované.cz
---
Pište mi přes mail: petr(*)slovane.cz // ne SZ !!!
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by melkel »

rab wrote:A další téma - pánské účesy - jeden typ mě vyloženě irituje - na vojně jsme to nenáviděli - všude stejně krátce asi tak na 2-3 cm a vyholený krk „do ztracena“! Jestliže se chce na ženách, aby v případě nedobových účesů nosili plachetku, tak pro pány s účesy metrosexuálů by měla být povinná čapka po celý den (a možná i noc...) :wink:
Ehm, popisuješ v podstatě můj účes, ale za metrosexuála (ani aspirujícího) bych se věru neoznačil. A AFAIK jsou i krátké vlasy košer, pokud nejsou nagelované nabo nabarvené....
Viktorie
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Viktorie »

S lehkým zpožděním bych se ráda jako jeden z organizátorů vrátila ke kritice loňského LH srazu a zároveň konstruktivně vyřešila kritizované body do budoucna.

Nevhodné oblečení či kombinace oblečení si hlídá garant daného období - je zcela zřejmé že jakožto organizátor a zároveň člen skupiny rekonstruující 15. století nemohu např. Pampalínimu kecat do barvy tuniky. Věřím, že s každým dalším ročníkem budou tato drobná opomenutí ve výbavě zlepšována.

Ad brýle - za sebe osobně odmítám vynucovat na akcích námi organizovaných striktní dodržování LH za cenu velkého nekomfortu zúčastněných. LH srazy mají famozní přátelskou atmosféru a ze zpětných vazeb, které mám k dispozici jsou vysoce pozitivně hodnoceny všemi zúčastněními přes občasné výpadky ze striktního "kodexu LH".
Tudíž na příštím Malešovském LH sraze mohou lidé s vysokými dioptriemi klidně v případě potřeby odložit čočky a nasadit brýle, stejně tak se můžete smát a hovořit s rovnátky a pokud si zlomíte nohu klidně přijeďte i se sádrou v LH kostýmu. Pokud Vám tyto (dle mého soudu drobné) ústupky vadí máte zjevně dvě možnosti - kousnout to, nebo nepřijet.

Letošní LH sraz je v organizaci CV a tudíž povolenky či zakázanky tohoto směru jsou plně v jejich kompetenci.

P.S. Rada starého čočkaře dalším slepejšům: pokud nosíte celoročně brýle je více než pravděpodobné, že vaše oči odmítnou strávit nárazově v čočkách delší dobu - přirovnání je stejné jakobyste nikdy nenosili boty na jehlovém podpatku a pak si je vzali na 20 hodin - taky by vám nohy vypověděly funkci. Rada tedy zní - začněte s nošením čoček déle před akcí a každý den prodlužujte dobu nošení.
Viktorie
Damien
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Damien »

rab wrote:A další téma - pánské účesy - jeden typ mě vyloženě irituje - na vojně jsme to nenáviděli - všude stejně krátce asi tak na 2-3 cm a vyholený krk „do ztracena“! Jestliže se chce na ženách, aby v případě nedobových účesů nosili plachetku, tak pro pány s účesy metrosexuálů by měla být povinná čapka po celý den (a možná i noc...) :wink:
Hm, taky mě něco strašně irituje... Tenkrát byli lidé asi zřejmě zvyklí odmalička makat, takže se dá předpokládat, že asi neměli "pupek" a byli schopní např. v mrtvém tahu zvednout 1,5 x násobek své váhy. Takže bych zavedl kontroly obezity a síly...

Slovy Zdeňka Svěráka: "Možná jsem si trochu zapřeháněl"... Rabe, neberu, když někdo má dredy nebo třeba vlasy namodro, ale není tohle už vážně "přes čárku"?
Negr, Jarl Olomouckého kraje
Kill ´em all, let Odin sort ´em out!
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Mám ti ocitovat Kosmovy zmínky o tlustých německých rytířích, sotva dechu u Brůdku popadajících? ...když si vzpomenu na sebe, jak nechutně autentický začínám být :badgrin: :badgrin:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Ondra
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Ondra »

Damien wrote:...a byli schopní např. v mrtvém tahu zvednout 1,5 x násobek své váhy.
juu, privez olympijskou a kotouce a bude prdel, jen to musime dat nekam bokem

nebo muzem na wb zvedat klady :twisted:
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Wothane, on Damien taky občas ten dech popadá, ale tu mrtvou váhu zvedne:-) Ale furt bych neodhlížel od toho, že to je koníček a že tak dlouho bude někdo vykládat, že je možno nepřijet, až prostě jednou nikdo nepřijede. Mě třeba štvou bambule na šípech. Můžeš na fotce nemít cigára a brýle, ale ty bambule jsou vidět pořád, přitom je to nedobovost mnohem vyššího řádu než třeba bavlněná tunika, není to vlastně ani koukatelné minimum. (Aby bylo jasno - vím, proč jsou na šípech ty bambule).

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Damien
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Damien »

Wothan wrote:Mám ti ocitovat Kosmovy zmínky o tlustých německých rytířích, sotva dechu u Brůdku popadajících? ...když si vzpomenu na sebe, jak nechutně autentický začínám být :badgrin: :badgrin:
No ty aby sis nerýpnul... :wink: :) Je asi jasné, že ten příměr jsem zvolil náhodně, napsal jsem to nejabsurdnější, co mě v dané chvíli napadlo. Prostě bych byl nerad, kdyby to H znamenalo ne History ale Hysterics... Jsem samozřejmě pro, abychom šli co nejdále a pořád se snažili, ale v momentě, kdy zakážu svým ženám nosit pod kostým kalhotky a chlapům "výbrus", tak to můžu rovnou zabalit...
Damien
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Damien »

Ach jo, kdybych si to občas po sobě přečetl... Pro rýpavce, myslel jsem ženy ze své skupiny, ne své manželky :biggrin: