Nešvary a prasárny
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
Jiři z Holohlav
- Stálý přispěvatel

-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

-
Pampalíny
- Stálý přispěvatel

Muscha: Já si myslím, že o tom by asi nikdo vážně nikdo nepřemýšlel. V podstatě zatím nejsme schopni důsledně řešit ani ta cigára a tohle by bylo velké sousto pro každého.
Osobně to budu řeším tak, že upravuji kalhoty tak, aby to nebylo vidět. Žena má například tělovou podprdu, která je přímo jako neviditelná určena (akorát během pár let ji nebude moci ještě používat)
To co píše Wotan osobně nazývám pracovním označením jako "reálná historie" - oživlá by podle mne měla být spíše o tom viditelném (ale to už jsme mimo rámec diskuse).
Osobně to budu řeším tak, že upravuji kalhoty tak, aby to nebylo vidět. Žena má například tělovou podprdu, která je přímo jako neviditelná určena (akorát během pár let ji nebude moci ještě používat)
To co píše Wotan osobně nazývám pracovním označením jako "reálná historie" - oživlá by podle mne měla být spíše o tom viditelném (ale to už jsme mimo rámec diskuse).
vladyka Křesomysl, Velesův lid
---
Historické tržiště / Slované.cz
---
Pište mi přes mail: petr(*)slovane.cz // ne SZ !!!
---
Historické tržiště / Slované.cz
---
Pište mi přes mail: petr(*)slovane.cz // ne SZ !!!
-
Müscha
- Stálý přispěvatel

-
Ondra
- Občasný přispěvatel

jakoze nikoho nepresvedcuju, ale ti co se zarputile boji se i na vikend vzdat moderniho pradla mi prijdou fakt smesni
add baby a bujne poprsi - jakekoliv nemoderni reseni by bylo o 100% lepsi nez zretelna podprda pod tenkymi lnenymi saty. Treba dlouhy pruh latky sikovne zavazany. A aby ji netlacil, at si pod tim ma klidne tu podprdu, ted uz nebude videt ani obrys.
A vy co se bojite sundat trenky - tak si usijte spodky z nejakeho jemnejsiho materialu, stanovina fakt neni idealni na vsechno.
add baby a bujne poprsi - jakekoliv nemoderni reseni by bylo o 100% lepsi nez zretelna podprda pod tenkymi lnenymi saty. Treba dlouhy pruh latky sikovne zavazany. A aby ji netlacil, at si pod tim ma klidne tu podprdu, ted uz nebude videt ani obrys.
A vy co se bojite sundat trenky - tak si usijte spodky z nejakeho jemnejsiho materialu, stanovina fakt neni idealni na vsechno.
-
Müscha
- Stálý přispěvatel

-
Wothan
- Stálý přispěvatel

No asi si nerozumíme - LH oděv je prostě kompletní oděv se vším co k němu tehdy patřilo nebo naopak nepatřilo. Když ho navrhnete tak aby jste pod to nosili nebo museli nosit moderní součásti oděvu, nebude to LH/OH oděv ale stav, který nazýváme "koukatelné minimum" - pro bitvy dobré, ale nepokoušejte se prosím sami sobě namluvit že je to LH korektní. Já s tím jako pořadatel akce problém nemám, protože Dobývání není, nebylo a asi nikdy nebude striktně LH akce a ostatně většina z nás takové akce coby bitvy pro veřejnost ani nepořádá. LH není stav blažené dokonalosti ale spíš způsob uvažování a směřování někam se snahou to stále zlepšovat a měnit. Když si už dopředu stanovíte limity i tam kde to není nutné, jdete zkrátka jiným směrem.
Ale z pohledu koukatelného minima - mužské trenky jsou mi putna pokud nejsou vidět. U dam je trochu problém s těmi podprsenkami - ta ramínka prostě nesmí být vidět ať už jsou tělové nebo jiné barvy, stejně jako rantly kalhotek a podprsenky pod těsně vypasovanou tenkou lněnou nebo hedvábnou tunikou. Lék je prostý - buď pod to noste něco co není tak výrazné, nebo noste svrchník, který to nahoře skryje a je tak volný a nevypasovaný že to z pod toho prostě na konturách postavy neleze ven. Sorry, ale nemůžete honit parádu vypasovanou tunikou s hlubokým dekoltem a ukrýt co má být ukryto. Jde to řešit, ale museli byste chtít - když místo toho spustíte povyk jak se to přehání, uznávám, je to jednodužší. Ale i když tohle všechno uděláte - dosáhnete funkčního, pěkného, koukatelného minima.
Ale z pohledu koukatelného minima - mužské trenky jsou mi putna pokud nejsou vidět. U dam je trochu problém s těmi podprsenkami - ta ramínka prostě nesmí být vidět ať už jsou tělové nebo jiné barvy, stejně jako rantly kalhotek a podprsenky pod těsně vypasovanou tenkou lněnou nebo hedvábnou tunikou. Lék je prostý - buď pod to noste něco co není tak výrazné, nebo noste svrchník, který to nahoře skryje a je tak volný a nevypasovaný že to z pod toho prostě na konturách postavy neleze ven. Sorry, ale nemůžete honit parádu vypasovanou tunikou s hlubokým dekoltem a ukrýt co má být ukryto. Jde to řešit, ale museli byste chtít - když místo toho spustíte povyk jak se to přehání, uznávám, je to jednodužší. Ale i když tohle všechno uděláte - dosáhnete funkčního, pěkného, koukatelného minima.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
Bonemina
- Stálý přispěvatel

-
huhulak
Než sledovat jaké kdo má trenky, by tito "policisté" měli spíše dohlížet na bezpečnost boje, brzdění ran a styl boje, protože na rs bitvy jezdí jen minimum lidi s alespoň základy šermu. Čímž upadá jak bezpečnost (a patřičné vybavení nezachrání všechno), tak (podle mého názoru) koukatelnost. Neříkám aby to bylo nacvicené, (freeboj) mam taky rád. ale aby tito policité upozorňovali ty bojovníky kteří rány v zápalu boje nebrzdí, nesmyslně máchají kopím nebo tlučou naplocho. Protože od nepravomocných spolubojovníků ne vždy berou připomínky za důležité a pořadatelé to nemůžou stíhat.
-
Lenka
- Stálý přispěvatel