Knihy pro všechny

Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

wolf
Site Admin
Site Admin

Post by wolf »

Boza wrote:kup a poreferuj sám.
Tak jsem to koupil a prvni dojmy jsou nasledujici. Je to takove "detsko-encyklopeidni" - vsechno je barevny, okolo clanku, kterej ani treba neni moc dlouhej je tak asi pet okynek, v kazdem nekolik vet. Predpokladam, ze je to proto, ze lidi uz nedokazou precist delsi souvislej text, tak jim to rozkouskujou.

Ale je tam ctyrstrankovej clanek o Wothanburgu a to se vyplati :-)
Boza
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Boza »

Boza wrote:IMHO je to kravina. Magazín stejného typu jako VTM Science, Epocha, Příroda a podobné, hlavně hodně barviček a objevné titulky. A vůbec, si jedno číslo kup a poreferuj sám.
Rád bych korigoval svůj názor na Živou historii. Zaměnil jsem tenhle časopis v duchu za časopis History, což vskutku kravina je. Živé historii se tímto předběžně omlovám (kdoví co přinesou další čísla :p )
A když už byl založen řečený hrad Kamenec, kníže Břetislav, než odtud odjel, pojav stranou Mutinu...
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by KŘIŽÁK »

Tak jsem spáchal výlet do moravského krasu,a nalezl pěknou publikaci-Cesta železa Moravským krasem.Útlé dílko se zabývá nejen vším,co se týká železa v této lokalitě,ale též geomorfologií,těžbou lesa,uhlířství,výrobou potaše,střelného prachu,a třeba i jídelníčkem slovanských hutníků.Napsal kolektiv autorů,vydalo sdružení obcí M.k.,Tech.muzeum...Nenašel jsem žádný netový odkaz,adresu..Tak se piďte...Doporučuji.
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
alistaire
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by alistaire »

KŘIŽÁK wrote:Tak jsem spáchal výlet do moravského krasu,a nalezl pěknou publikaci-Cesta železa Moravským krasem.Útlé dílko se zabývá nejen vším,co se týká železa v této lokalitě,ale též geomorfologií,těžbou lesa,uhlířství,výrobou potaše,střelného prachu,a třeba i jídelníčkem slovanských hutníků.Napsal kolektiv autorů,vydalo sdružení obcí M.k.,Tech.muzeum...Nenašel jsem žádný netový odkaz,adresu..Tak se piďte...Doporučuji.
Kde jsi to konkrétně koupil a z kolik? V Blansku ji mají za 160Kč.
Cesta železa Moravským krasem - Věra Souchopová, Jiří Merta, Jiří Truhlář, Ivan Balák, Leoš Štefka

Pokud by měl někdo eminentní zájem, můžu zakoupit a zaslat...
http://www.mortaigne.com - projekt Švédského regimentu z třicetileté války
Image
http://tricitka.brodec.org - diskuse zaměřená na třicetiletou válku
kascha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by kascha »

tak a je tu osprey pro "baroko"

kupodivu obsahuje celkem kvalitní text s několika opravdu zajímavýma drobnostma (př. ženy bojující v armádě) a dotýká se i třicítky v evropě. Čech v osobě hraběte z Mansfieldu :-) (mansfelda) a expedičního sboru ve válce falcké.

pevná vazba
formát knihy: 170 mm x 243 mm
48 stran černobílých
16 str. plnobarevných
Datum vydání: duben 2008
Prodejní kód: KHP0047
ISBN: 978-80-251-2032-3, EAN: 978-80-251-2032-3

Image
By kascha at 2008-07-08
Wir wollen in Beifall untergehen ..
alistaire
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by alistaire »

Ano, tuhle knížku mám asi už asi pět let v originále, a rozhodně ji doporučuji.

Jedná se minimálně o třídu modernější text, než je Wagner a z něj vycházející čeští opisovači. Není divu, autor zpracovává vícero zdrojů, a poměrně přesně se vyjadřuje k jednotlivým časovým obdobím a změnám mezi nimi.

Český překlad nemohu hodnotit (zatím nemám), ale nečekal bych zásadní problémy, soudě podle knížek, které už od "Ospreyů" v českém překladu mám.

Tato publikace patří mezi ty nejkvalitnější Ospreye, a rozhodně by si ji měl přečíst každý třicítkář. Pak může začít chápat, proč a jak řada věcí funguje, nebo naopak nefunguje.
Image
malej
Nováček
Nováček

Post by malej »

Tak jsem dnes zběžně procházel knihkupectví a narazil jsem na knížku z edice Dějiny odívání (nakl. LN) od Dagmar ............ . Kniha nese název Vojenské odívání - od třicetileté války.
Krom třicítky je tam sedmiletka,napoleonika atd.,takže bych chtěl vědět od někoho zasvěcenějšího jak je na tom kvalitně obsahově. Uvažuji o koupi,ale nechci zajíce v ...... . Díky
Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant.
malej
Nováček
Nováček

Post by malej »

Tak už není třeba :) . Měl jsem za to,že je to úplná novinka. Minulej týden tam ještě nebyla a on na ní Vechio udělal recenzi na předchozí stránce.
Schopný voják nepotřebuje druhou mzdu a proviant.
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by KŘIŽÁK »

Kde jsi to konkrétně koupil a z kolik? V Blansku ji mají za 160Kč.
Cesta železa Moravským krasem - Věra Souchopová, Jiří Merta, Jiří Truhlář, Ivan Balák, Leoš Štefka

Pokud by měl někdo eminentní zájem, můžu zakoupit a zaslat...[/quote]

Zakoupeno v expozici u té rekonstruované pece v Josefovskym ůdolí(jak se dělají redukce.Kupoval jsem tam víc věcí,cenu si fakt nevybavím. :oops:
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
alistaire
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by alistaire »

můžu kouknout i tam, jestli ji nemaj levnějc...

Takže platí, že kdyby to někdo chtěl, jsem k dispozici pro zakoupení.
Image