No já mám rozepsanou studii popisující oděv na několika známých sochách ve Francii. Ale když jste na to narazili, tak to sem nasypu:

Cituji z toho svého textu: ...Jedná se o náhrobek označený štítkem „Ile-de-France, premiér tiers du XIV siecle, Gigant presume de Marguerite de Dampiere (morte apres 1315), epose de Gaucher III de Chatilon, comte de Porcien. Marbre. Provenant de l´eglise abbatiale cistercienne de Pont-aux-Dames (commune de Couilly-Pont-aux-Dames, Seine-et-Marne) Don de C. J. Dassy au roi Louis-Philippe,1832“ Jde tedy o mramorový náhrobek pravděpodobně Margarety de Dampiere (+ před 1315) pocházející z první třetiny 14. století...
To, co je vidět na obrázku, předpokládám, nepotřebuje komentář
Stačí tenhle doklad, nebo se mám pídit po těch nálezech z Londýna? Já teď nejsem doma, tak to nemám u sebe, ale tam jsou i fotky, je tam několik okrajů rukávů jak s knoflíčky tak s obšívanými dírkami a myslím, že nějaký z první pol. 14. st. by se tam určitě našel.
Jinak souhlasím, (pokoušel jsem se to rekonstruovat, na jednom rukávu jich má paní nosí 20) ty maličké knoflíčky a dírky jsou dost pracné, určitě to nebylo něco, co by nosil kdejaký drn na pole. Ale zase v tom Londýně to asi nejsou kdovíjak honosné oděvy nejvyšší nobility, spíš lepší měšťané...