Udržba zbraní a zbrojí
Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
Vladan
- Stálý přispěvatel

-
Kain
- Stálý přispěvatel

-
maser
- Stálý přispěvatel

-
melkel
- Stálý přispěvatel

-
malej
- Nováček

Sice jdu s křížkem po funuse,ale taky přidám něco do mlýnku. Na ošetření zbraní a zbroje používám vesměs sádlo nebo olivový olej (jeho výhodou je,že se na něj nelepí takřka prach). Ale jinak používám Ballistol (běžně v prodejnách se střelivem jako sprej,olejiček atd.) je otěruodolný,voděodolný,nezanechává pryskyřici a neutralizuje pot. Jinak se dá bez problému použít na kůži (třeba i starou a vyschlou) krásně ji zvláční a změkčí. Perfektně impregnuje a zabraňuje plísni jak jsem taky zjistil.
Ohledně toho lepení bych doporučil SigaPrén Speciál. Funguje jako chemoprén (akorát tak nesmrdí a je o polovinu levnější) - lepím jím plátno na štíty. Stačí,aby byla jedna plocha savá.
Ohledně toho lepení bych doporučil SigaPrén Speciál. Funguje jako chemoprén (akorát tak nesmrdí a je o polovinu levnější) - lepím jím plátno na štíty. Stačí,aby byla jedna plocha savá.
-
kure_melancholik
- Nováček

-
richardrg
- Občasný přispěvatel

-
malej
- Nováček

Štíty jsem potahoval 100% lenem,který byl vysrážený (stačí asi 2x vyvařit) nebo jsem používal pokud to někdo chtěl potahovou látkou (30 - 70%len/zbytek bavlna a má stejnou struktůru jak hrubý len). Sigaprén stačí nanést štětcem na jednu plochu,která je savá a necháš chvilku zavadnout. Potom přidáš látku a vystěrkuješ nebo vypneš,druhou vrstvu dávám do 3 hodin bez problémů. Potom stačí nanášet barvu. Na drobný věci používám modelářský barvy a laku bych se vyvaroval.
-
malej
- Nováček

-
Vladan
- Stálý přispěvatel

Tak lepit surovou kůži na štít a ještě k tomu moderním lepidlem je fakt zvěrstvo. Co takhle tu kůži namočit, na ten štít ji napnout, nechat vyschnout a pak připevnit lemovací vrstvou a řemínky?
Když už si kupuješ kůži na potažení štítu, je lepení místo dobového postupu, podle mne, fakt zahození materiálu a peněz. Vždycky tak vytvoříš akorát paskvil.
Když už si kupuješ kůži na potažení štítu, je lepení místo dobového postupu, podle mne, fakt zahození materiálu a peněz. Vždycky tak vytvoříš akorát paskvil.
Vítězství nebo smrt!