nalez z ilegalniho vykopu
Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
Asi takhle...archeolog si může myslet cokoli. Jeden by radši víc ochrany, druhý aspoň dokumentaci a jiný se stím prostě nebude srát. Důležité je že nakonec VŽDY rozhodují úředníci. A ani na chvíli si nemyslete že by chtěli jít příliš do jakéhokoli konfliktu s kýmkoli (majiteli, firmami). Výkonné orgány na krajích (druhá instance) velmi dobře vědí jak těžké je prosazovat české normy proti kvalitnímu právníkovi. 

Naposledy upravil(a) kascha dne stř 23. dub, 2008 5:18, celkem upraveno 1 x.
Wir wollen in Beifall untergehen ..
-
- Stálý přispěvatel
Nemusíme je řešit, když budeme ctít pravidla a odborný názor, seznámíme se s nimi, abychom neplácali zbytečně, a nebudeme polemizovat o veřejném zájmu na zachování kulturních hodnot, který holt může být v rozporu s osobními zájmy...Métá?xestse Ohnéssese píše:Zas tu řešíme nesmysly...
Převisů jsou tam stovky, stejně jako "drnů" v republice jsou tisíce hektarů. Proto je taky stanoveno, že za území s archeologickými nálezy je považováno celé území ČR. Což má svůj důvod...
Nejde o to, jestli tábořit či ne, to je věc majitele pozemku případně ochránců přírody, jde o to nekopat tam!
Dobře že jsi uvedl příklad Helfenburk, kde se právě archeolog vyskytoval, takže je zbytečné uvádět třeba stavbu srubu na nádvoří, protože jestli se tam kvůli tomu kopalo (což možná ani ne), tak u toho asi ten archeolog byl (a na novodobé opravy hradu nedohlížel archeolog ale spíš památkář). Jinak úpravy věže pocházejí už z roku 1888.
-
- Stálý přispěvatel
Má deprese se je čím dál větší
. Doposavad jsem neměl tušení, že když půjdu vokopávat mrkev, tak musím mít za zadkem archeologa
Já celkem chápu, a plně souhlasím s tím, že pokud na něco narazím, tak to mám ihned hlásit a nehrabat se v tom dál, ale tak jak je to tady podáno - čili nekopat vůbec - pokud by to bylo myšleno vážně, tak pak to dopadne tak, že kdo má ždibec rozumu, tak by to ututlal. Rozumějte - já nastiňuji úhle pohledu obyčejného člověka. A zákony bych se moc neoháněl. Obcházet je jsme se nučili už za bolševika.
Asi tuším, že tady už jde o profesionální deformaci
a že to až tak demagogicky myšleno nebylo, ale napsané to tak je 

Já celkem chápu, a plně souhlasím s tím, že pokud na něco narazím, tak to mám ihned hlásit a nehrabat se v tom dál, ale tak jak je to tady podáno - čili nekopat vůbec - pokud by to bylo myšleno vážně, tak pak to dopadne tak, že kdo má ždibec rozumu, tak by to ututlal. Rozumějte - já nastiňuji úhle pohledu obyčejného člověka. A zákony bych se moc neoháněl. Obcházet je jsme se nučili už za bolševika.
Asi tuším, že tady už jde o profesionální deformaci

Joe M.
-
- Stálý přispěvatel
hlavu vzhůru joe
ve skutečnosti to tak horký nejni. A jen mimochodem co sem viděl čundr boudy pod jinýma arch. převisama, tak nevím čím by lokalitu poškozovaly. Většinou si podobné problémy tvoří media - viz. příšovice.
Jinak rád slyšim že eště trampové nevymřeli....loni na šumavě sme za týden nikoho jinýho s batohem nepotkali...jenom cyklisti

Jinak rád slyšim že eště trampové nevymřeli....loni na šumavě sme za týden nikoho jinýho s batohem nepotkali...jenom cyklisti

-
- Site Admin
-
- Stálý přispěvatel
Znám spousty trampů a můžu naprosto zodpovědně říct, že přírodu nepoškozují, naopak jí na mnoha místech prospívají. Pokud tábořením ničí nějaké archeologické lokality, je třeba jim to vysvětlit, domluvit se co můžou a nemůžou. Pak, jak už bylo řečeno i rádi přiloží ruku k dílu. Ono spíš někomu vadí, že tam ti trempíci vůbec jsou.
-
- Stálý přispěvatel
Ono takhle totiž funguje normálně - oznámení - otázka o co go - rozhodnutí jet/nejetabaddon píše:no oni by to asi brzo vzdali sami, protoze by to nedavali pocetne.... kdyby je lidi volali fakt ke kazdy dire na strom tak se z toho poserou... a nejaka ta mira kompromisu se nastavi sama
-
- Site Admin
doporucuju precist si od Cilka alespon tohle pojednani o pravu na krajinu
Your freedom will grow each time you say: No!
-
- Site Admin
a dobra vec k tematu byl i dokument Dva muži na Sibiři
Your freedom will grow each time you say: No!
-
- Stálý přispěvatel