nalez z ilegalniho vykopu

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

abaddon píše:i kdyz je mi jasny ze ten clovek je ignorant a opakovane porusil zakon, stejne se nejak nemuzu zbavit pocitu ze to ze za to pul roku sedel je tak nejak absurdni....
Udeřil jsi hřebíček na hlavičku. Mě také. Zavání mi to silně bolševizmen :? Navíc mám obavu, že toto může nakonec vést k tomu co jsem psal. Najdu - ututlám a v tichosti zničím. Né já, ale tisíce Motyčáků takto bude uvažovat a nakonec může se jim člověk divit?
Joe M.
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

budou uvazovat? oni uz tak uvazuji....
Your freedom will grow each time you say: No!
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Čili jeden nález ochráníme a o stovky dalších přijdeme - docela blbá představa :(
Joe M.
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Za jaký terestný čin ho vlastně zavřeli?
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Za to že kopal na své zahradě díry pro stromy a tím ničil archeologické naleziště. Ovšem jak zasadit strom bez díry mi není jasné.
Joe M.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Nikdy jsi neslyšel o Visutých zahradách Semiramidiných? :badgrin:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

nebo hydroponie... ale to uz si z toho zase delame prdel
Your freedom will grow each time you say: No!
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Jak jinak :lol:
Joe M.
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Métá?xestse Ohnéssese »

Na druhou stranu jsem u Velimi na výletě mluvil s člověkem, který má sad na archeologické lokalitě a ten říkal, že když kope jámu na nový strom a po rejpnutí do země zjistí, že se zase "trefil", zavolá archeologiky a ty mu tu jámu vyhrábnou sami :-)
A nemá s tím žádný problém.
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Přesně tak :wink: Debatíte zbytečně nad něčím, co je prostě dáno zákonem, který není jen českým výmyslem, ale odpovídá mezinárodním konvencím. A protože to snad vymýšleli lidé ne úplně blbý, berme to tak, že jiné možnosti, jak uchránit alespoň něco, nejsou. Je jasné, že toho spousta unikne, ale nebýt těch pravidel a případných sankcí, bylo by to přeci podstatně horší! Neměli bychom ani ten jeden nález, mimo těch stovek jiných ztracených. I za ten jeden to všechno stojí za to. Neznalost zákona pana Motyčáka, ani jiné podobné, přeci neomlouvá. On neseděl za to, jak mylně uvedl Joe, že by jen kopal díry pro stromy, on seděl za to, že to dělal opakovaně i po několikerém upozornění, že to tak nemá dělat a že ignoroval zákon. Byl dán do vazby, aby prostě dál fyzicky nepokračoval v devastaci, protože jinak mu v tom nešlo zabránit. Jistě, ten člověk je poněkud jednoduchý, jenže to snad také není omluva, ne? Přesto by i průměrný obyvatel Libice mohl vědět, že bydlí na archeologické lokalitě, a že i půl metru hluboká jáma pro stromek může být důležitá pro poznání. Všude jsou nějaká omezení, včetně vlastnických práv, tak proč nebereme v potaz i právo památkové péče? Jestliže jsem pokutován za jízdu nad 50, ačkoliv když jedu domů z práce večer, kdy v té vesnici už všichni čučí na seriál a nikdo venku není a nemám tudíž koho ohrozit, tak co s tím nadělám?