Tip na výlet.

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Tzv. Archeopark Netolice je opět něčím, co užívá tento pojem naprosto neoprávněně. Jde vlastně jen o pokus o hypotetickou rekonstrukci malé části hradby se strážní věží, podřízenou však záměru na zřízení jakési rozhledny, aby bylo pěkně vidět na Netolice z výšky :wink: Zbylý velmi stísněný prostor má doplnit pár pouhých přístřešků rádoby pro řemeslníky, tedy nikoliv např. obytné stavby... Možná tam obec bude pořádat "staročeské" jarmarky :badgrin: Ovšem nevím, jak by se tam jakákoliv akce vešla... Celé je to dost nešťastné promrhání sil a peněz - ten prostor neumožňuje rozvoj, konfigurace terénu to nedovoluje, stejně jako existence kynologického cvičiště přímo na akropoli s obslužnými zděnými objekty a hlavně to, že majitel podstatné části plochy býv. hradiště je chovatel koní, který to má jako pastvinu (bytelně ohrazenou s cedulemi zákazu vstupu na soukromý pozemek) a nehodlá se jí vzdát... Takže na první pohled to vypadá pěkně, na druhý je to úplně na nic.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Kain: no budeš se divit ale mám dojem že byli u nás s nějakým architektem dívat se jak děláme palisádu, aby si jí udělali po svém a tuším z betonem :wink: Já osobně bych naší palisádu nejradši zbroural, protože udržovat jí ze smrku nebo borovice je zbytečně náročné, ale zase by ten holý val vypadal blbě a potřebujeme to holt na akce. Časem to v souladu s plánem nahradíme nějakým lehčím typem ohrazení.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

No,Netolice jsou tak trochu vyhozené peníze.slyšel jsem,že se tomu dílku přezdívá "starostovo tužky"
No,už jste se byli mrknout na Točník?neváhejte,šlapací jeřáb je prostě mňamózní. :shock:
JEDEN BŮH NIKDY NESTAČÍ..
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Viděl jsem ho v Praze, mám dojem že je to ten samý ne?
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

Já ten v Pze prošvihl :oops: ale mám pocit,že ho stavěli znovu.jsou tam i dva vrátky,kterýma tahají trámy pod jeřáb.jel jsem na "taháni"ale zrušili to kvůli počasí.tak jsem fotil jen tak,a pokecal s Růžičkou,co tam náhodou venčil psa.jeto nádherný kus práce,smekám klobouk,skalp i kalvu..
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

a ty fotky? mas nekde k videni?
Your freedom will grow each time you say: No!
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Jo, tady je ta Křižákova fotka, nějak jsem nestíhal oříznout a upravit:

Obrázek
KŘIŽÁK
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od KŘIŽÁK »

W:děkuju :oops:
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Oprava provedena (po mírném nátlaku) :wink: http://www.archeopark-netolice.cz/
Joe