Tip na výlet.

Moderátoři: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Martin: ale zase kdyby se všichni exhibové a šermíři nasáli do podobných objektů jako je ten Hummer nebo Újezd tak by se jinde odlehčilo :badgrin:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Bonemina »

Jo, na tu krčmu dokonce nějaká návštěvnice pěla ódy v blogu na Idnesu...
Rab
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Rab »

Je to děs... Je mi jen líto, že v tom mají prsty Merleti, které jsem znal jako jedny z nejlepších...holt z něčeho být živi musí, profíci :wink:
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Martin píše:Tak tenhle tip na výlet je jenom pro otrhlé povahy:
http://www.hummer-hradiste.cz/

Další příklad, že lidská ubohost nezná mezí. Myslím, že nemá smysl usilovat o nějakou nápravu šermířské obce. Nástrahy, které čekají na mladé nezkušené "řitíře", toužící po exhibici před diváky, jsou příliš rafinované a stěží jim odolat.
LH zdar!! Broda Hrr!!
Jak říká klasik: "co by jsme neudělali pro turisti" :-)

Zaujala mě cena středověkého hodokvasu pro 30 lidí včetně křepčících šermířů - 199 000,- bez DPH. ...neděláte na tom Malešově něco špatně? :-))
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Métá?xestse Ohnéssese
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Métá?xestse Ohnéssese »

Vitous píše:Zaujala mě cena středověkého hodokvasu pro 30 lidí včetně křepčících šermířů - 199 000,- bez DPH. ...neděláte na tom Malešově něco špatně? :-))
To víš, ještě jim to tam smrdí od našeho vaření v bachoru :mrgreen:
Hó?ótóva nahtsevoneotse, nestseohkesáa? éveévanéhéme.
Hévéése
Viktorie
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Příspěvek od Viktorie »

Vitana: no moment - ty ses na Malešově ani neukázal, ale ostatní, co tam byli, již jistě našli ve své schránce fakturu k úhradě poměrné částky našeho podzimného hodokvasu :-)
No a až vyinkasujeme všechny peníze, tak si zajedeme na Hummer a necháme si připravit hostinu od nich :-)
Viktorie
Spící Medvěd
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Spící Medvěd »

Viktorie píše:Vitana: no moment - ty ses na Malešově ani neukázal, ale ostatní, co tam byli, již jistě našli ve své schránce fakturu k úhradě poměrné částky našeho podzimného hodokvasu :-)
No a až vyinkasujeme všechny peníze, tak si zajedeme na Hummer a necháme si připravit hostinu od nich :-)
Jjjo, to mohu potvrdit, musel jsem prodat své luzné tělo na lékařské účely ( sakra a nebo do obludária, teď nevím ) abych mohl onu fakturu vůbec zaplatit :mrgreen:
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

Viktorie píše:Vitana: no moment - ty ses na Malešově ani neukázal, ale ostatní, co tam byli, již jistě našli ve své schránce fakturu k úhradě poměrné částky našeho podzimného hodokvasu :-)
...no, i přesto mě moc mrzí, že jsem se k vám letos nedostal :-)
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Martin
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Martin »

Takhle nám projekt Hummer komentuje sám řitíř Hemr na ČŠ:

Cit: "Rád bych vás dostal trochu do obrazu. Tvrz Hummer je opravdu přírodní šermířské divadlo, tedy jak řekl Wotan scénici si postavili scénu. To snad není nic proti něčemu. Programy pro firmy, cestovky jsou čistě komerční záležitostí a mají za úkol, kromě zisku naší firmy, financovat provoz divadla pro veřejnost. Vstup je zde zdarma a tak se nedivte těm číslům. Celý projekt jsme dali dohromady v březnu a v září jsme otevřeli zkušebně první část divadla. V této části jsou umístněny více méně jen hry pro děcka a pár domečků pro řemeslníky a tavernu. Nutno podotknout, že ještě budeme spoustu věcí dodělávat. V druhé části bude stát opravdu hrad jeho 3D animaci mohu poslat na Český šerm. Vodní příkop zatím nepřichází v úvahu. Příkopem totiž vede el. vedení a jeho odstranění je dost nákladné. Podium 10x10 metrů je už hotové a zbývá jen dostavět hlediště pro 800 diváků. Odhadem bude mít celé divadlo rozlohu kolem 2500 m2. Teď k tomu hnusu. Je pro mě strašně potěšující, že lidé kteří už něco potavili a o kterých jsem přesvěčen, že věci rozumí, tento hnus neodsoudili a že za tím vidí úmysl. Vy ostatní trochu spytujte svědomí. Já jsem k tomuto projektu přistoupil jako k možnosti udělat pro šermíře divadlo, vedené člověkem, který scénickému šermu věnoval 25 let života. Česká asociace šermířů je gestorem programů, což znamená, že se nikdy na této scéně neobjeví hoši v keckách a jutovině. Ostatní mají stejnou šanci jako Burdýři, Merleti, Gori Armigeri nebo Alotrium. Do budoucna zde chystám šermířské burzy, šermířské potlachy, nesoutěžní přehlídky skupin scénického šermu ale i soutěže. Wotanovi mohu slíbit, že dokud budu programový řiditel divadla nikdy žádný návštěvník neuslyší, že toto je autentický skanzen, nebo že takhle naši předci žili. Předkádám vždy, že jde o napodobeninu středověké vísky kde máme na zřetely především pohodlí návštěvníka 21 století. Jde přeci jen o divadlo. Nezlobte se tedy na mě, že jsem si splnil sen, který potěšil veřejnost, děti i mé zaměstnavatele a mecenáše. Mimochodem Hummery stále vynášejí neuvěřitelné zisky. Milan Slepička - Burdýři (programový ředitel a jediný odpovědný za ten hnus)".

Takže, kdo ještě nebyl na "šermířském potlachu", tak se má na co těšit. Jsem rád, že nejsem už několik let šermířem. Historický šerm stále více zavání splašky kanalizace a myslím, že současná kultura potřebuje i jiné proudy, než přináší komerce hrubého zrna. Bohužel rodiče s dětmi budou navštěvovat o volných víkendech i "tvrz" Hemr, "hrad" Červený Újezd" a jiné "středověké" atrakce, tomu asi nelze zabránit, přeci jen to mají z Prahy blíž, než na nějakou nezáživnou zříceninu, kde o rytíře ani nezavadí.
abaddon
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od abaddon »

hele ber to jako trzni soutez... je to smutny, ale je to tak... ale treba to donuti projekty ktery za neco stoji aby to delali min "pro sebe" a trosku vic to otevreli verejnosti, coz ne vzdy musi nutne znamenat velke ustupky dobovosti a ne nutne se to musi delat zadarmo... takze proc ne...?

ja vim ze me osobne to neoslovuje, ale ani neurazi... chteji-li to mit, at to maji... ja vim ze tam nepojedu... ale abych nad tim zas nejak prehnane lamentoval? to spis venuju par vikendu a budu na curii a lidem co tam prijdou se pokusim neco ukazat, na nejake to remeslo si sahnout a ve finale to pak i pro me osobne ma vetsi smysl..
Your freedom will grow each time you say: No!