Rab - u nás je jenom honební společenstvo, takže smůla

Melkel - mám několik různých hrotů a docela by mne zajímaly druhy hrotů pro různé druhy lovu. Hlavně na ty ptáky.
Ale v dalším jsi docela blízko.
Jinak husy se dříve lovily poměrně zajímavým způsobem:
a) na speciálně vycvičeného psa se přivázala liščí kůže a pes se nechal pobíhat po břehu. Husy se připlavou podívat a zahnat lišku. Jsou blízko v dobrém dostřelu, člověk je schovaný v rákosí a pak se dají "snadno" slovit.
b) s maketou husy na hlavě připlaveš až k huse, chytneš ji za nohy a stáhneš. Je to ale děsná dřina utopit vodního ptáka.
c) na místech kde se husy krmí, dáš vycpanou husu a musíš mít ale i vábničku. Husy posedají okolo a střílíš. Ovšem jen pokud se velmi dobře zamaskuješ.
c) Dnes se ovšem husy nesmí lovit na vodě a vletu sejmout husu lukem je věc náhody (skoro stejně jako broky) - i když jak ti za ráno nad hlavou přeletí tisíc husí...
Docela mne to mrzí, rád bych to zkusil, ale nesmí se to a navíc jakmile někdo po nich blafne z flinty vystoupají hodně vysoko a máš po ptákách.
--- tahle husa běločelá, husa velká i kačeři byli sloveni dle patřičných zákonů a broky. Jenom jsem potřeboval něco nafotit, tak jsem to přibral.
Fotky se snad povedly ne? Třeba je použiji do nějakého příspěvku o lovu ve středověku.
------------------------------------------
Had: není to rána, už jsem ji vyvrhl a pak jsem potřeboval něco fotit, tak jsem si ji ještě přibral. No a srnky se lukem lovit nesmí, takže tahle nemohla být ulovena lukem a vlastně spáchala sebevraždu

Scar: no nemusím myslivce lovící chráněnou zvěř, i když takoví kormoráni... No nic. K pochopení myslivosti nemá běžný člověk zpravidla všechny potřebné informace a věř mi, že bez myslivců by to dnes nešlo.
Co se týče pytláctví: všechny tyto kusy jsou odepsány naprosto legálně a v rámci stávajících pravidel.
Corns: jo je to luk od Hawka, nádherná práce, replika toho VM luku.
Jo a husičky jsou naprosto mňam a to prachové peří + brka ne letky se na OH taky dost hodí...