Ale klobuk dolu za ten clanok, na to, ze si to len potvoril, pekne... Som zvedavy, ako to vyzera, ked nieco urobis na urovni...

Moderators: Knecht, Raiden
Díky za pochvalu..Olaff wrote:Nasiel som to nahodou vcera, paci sa mi, ako to je spracovane. Skoda je, ze sa neda tercia poskladat aj na bojisku, no...
Ale klobuk dolu za ten clanok, na to, ze si to len potvoril, pekne... Som zvedavy, ako to vyzera, ked nieco urobis na urovni...
No to je ještě v pohodě protože prakticky na všech rytinách v první polovině třicítky jsou vidět charakteritické čtverce..Olaff wrote:No, podla Umeni valky by to malo byt asi 8 5-clennych sekcii, kedze tam sa radi pri pocte nad 9 ludi poskladat dve sekcie. Teoreticky, ak by sa urobili aj napriek tomu sekcie 10-clenne....![]()
jediny problem v sestnastkovej tercii je asi ten, ze neviem, ci sa robia sestnatkove bitky...Bola by skoda to poskladat a nemat to kde predviest, podla mna teda...
Děkuji za chválu..ale rád bych tě požádal jestli bys mě neposlal ty úpravy které máte a používáte..neboť časem se přichází na nové a nové věci ..rád bych to zkonfrontoval s našimi dolněními a zkušenostmi..chystám se na vydání další doplněné verze..Jiří z Münchsdorfu wrote:Připojuji se k chvále manuálu Umění války a podotýkám, že již s Regimentem zemské hotovosti podle něho fungujeme druhou sezónu. Bohužel nám chybí dostatek mušketýrů, zatímco pikenýru máme nezřídka přes třicet. Také na málo které akci je dostatek prostoru (doslova i dle scénáře) využít plné škály možností, které manuál poskytuje. Pochopitelně se také dopouštíme jistých droboných úprav, respektive doplňů, které si vynutila praxe. V každé případě to však je vynikající pomůcka.
Trochu tuším o co de.. můžeš poslat obrázek? popřípadě konkrétní příklad?Olaff wrote:Jo, minule sme na cosi prisli, mozno prkotina, ale aspon cosi, hehe.
Ked skladas kompaniu zo sekcii s neparnym poctom ludi, zvycajne sa objavuje problem pri "zapadnuti" sekcii do seba. Mam na mysli, ked sa veli Kompania na X radov rozvinut!, ked sa kazda sekcia sama rozvinie a zadna dorovnava prednu. Ono, urobit sa to da, ale je to komplikovanejsie a zdhlavejsie, najvyhodnejsi sposob, ako s tym vybabrat, sa ukazalo vyrobit uzavrety tvar formacie podla sucasnych armad v porovnani s tym tvarom s neparnym poctom ludi uvedenym v manuali.
Ak tam na to je nejaka finta, asi som ju prehliadol....