co to je "sedm vývrtů v jednom laufu"?
zákon mluví jasně - u replik perkusních, nebo křesadlových - pokud má více jak dvě hlavně nebo komory, jedná se o zbraň podléhající registraci a musíš k jejímu držení mít i zbrojní průkaz
Zbraně - od křesadla po opakovačku
Moderátor: Joe
-
Vitous
- Stálý přispěvatel

-
Raiden
- Stálý přispěvatel

kolega měl problém i s blbou revolverovou karabinou v malorážce. Nakonec policajti po x- měsících vymysleli, že je to "revolver s dlouhou hlavní a pažbou" Takže to může bejt docela oříšek
BTW nemáš někde fotku? Docela by mě zajímalo, jak to vypadá. V Bělý pod Bezdězem maj hradební devítihlavňovou kolečkovku - moc pěkná věc! Ale tam je to svazek devíti hlavní s jedním zámkem.
BTW nemáš někde fotku? Docela by mě zajímalo, jak to vypadá. V Bělý pod Bezdězem maj hradební devítihlavňovou kolečkovku - moc pěkná věc! Ale tam je to svazek devíti hlavní s jedním zámkem.
-
peggy
- Stálý přispěvatel

-
cossack
- Stálý přispěvatel

-
nataniel
- Stálý přispěvatel

-
peggy
- Stálý přispěvatel

Pušky i zámky byly různé, i kdyý typově podobné, většinou od anglických výrobců (pokud nebyla z anglie celá puška). Délka zámku byla 5-6" (překvapilo mě, že to byly malé zámky, odpovídající pozdějším Kentucky a pod.). Jinak hodně záleží na době a na výrobci. Prodávaly se ještě v letech 1870 a výš, tehdy už je nevyráběli američtí výrobci, ale obchodníci si malé serie objednávali v Belgii. Píšu vlastně převážně o "North-West Trade Gun", protože pojem "Indian Trade Musket" je příliš obecný - i když to, co jsem napsal pro ně opbecně bude platit taky. Obecně chtěli pušky hladké, kratší než vojenské muškety, menší ráže a vycházející spíše z ptáčnic"fowler".
Slušně to popisuje Hanson v Buckskinningu I v článku "The Guns" (mám rozepsaný překlad).
Pokud si na to večer vzpomenu, mohl bych něcovíc vytahat z mého rukopisu překladu.
Slušně to popisuje Hanson v Buckskinningu I v článku "The Guns" (mám rozepsaný překlad).
Pokud si na to večer vzpomenu, mohl bych něcovíc vytahat z mého rukopisu překladu.
Peggy, Trappers´Corral
-
nataniel
- Stálý přispěvatel

No mňa zaujíma práve obdobie francúzsko - indiánskej vojny. Ja som čítal, že začiatok výroby trade gun siaha do roku 1700. Vrajže ju využívali obchodné spoločnosti ako Northwest co. a Hudson Bay co. a podobne. Používali ju lovci ako aj indiáni.
Dá sa vôbec určiť čo je čo nie je indian trade musket ?
Ak áno aký je medzi indian trade musket a trade musket rozdiel ?
Čoho sa teda treba pri výrobe indian trade musket treba pridržať ?
Dá sa vôbec určiť čo je čo nie je indian trade musket ?
Ak áno aký je medzi indian trade musket a trade musket rozdiel ?
Čoho sa teda treba pri výrobe indian trade musket treba pridržať ?
-
Joe
- Stálý přispěvatel

Znamená to "obchodní puška" čili označení pro jakoukilov pušku, která se nabíze k prodeji. Nejasné? No, ono to taky nejasné je a bude
Není to totiš žádné označení konkrétního modelu či typu zbraně - čili lidově řečeno, víc z nás nedostaneš 
Naposledy upravil(a) Joe dne úte 11. zář, 2007 11:41, celkem upraveno 1 x.
Joe M.
-
Vitous
- Stálý přispěvatel

-
Joe
- Stálý přispěvatel