Knoflíčky bývají nejčastěji na malíkové "hraně" a jejich počet se nejčastěji pohybuje kolem 5 (Kodex Manesee http://www.tempora-nostra.de/tempora-no ... 03&tfl=134 ). Zapínání nahusto, tedy jeden knoflík vedle druhého jsem dohledal nejčastěji u cotardie, tedy u oděvů těsných střihů a to bývá záležitost 30. a 40. tých let. Z počátku 14. st. má takový rukáv madam de Dampierre (náhrobek v královské hrobce Saint Denis, cca 1307. Osobně se domnívám, že husté zdobení knoflíky, se u všednějších oděvů objevuje až po polovině 14. st. (viz.Hodinky Jindřicha Lva, zachycující v rámci kalendáře pracující lid se zaměřením na řemesla, 2. pol. 14. st.).narvek wrote:potřeboval bych ujasnit jednu věc. Vlněné cotte, kolem 1. 1/2 14.stl., dlouhý rukáv zapínaný na knoflíčky. Kam umístít šev a kam zapínání? někde jsem ho viděl na vnitřní straně předloktí, jinde jako u současných košil a ještě jinde jako u současných košil s manžetou(nechce se mi to popisovat a takhle se mi to zdá jednodušší) popřípadně kolik těch knoflíčků. Díky
Pokud jde o šev, pak s ohledem na to, že se nám z této doby zachovalo slovy pár fragmentů oděvů, nelze závazně říct, kde se švy stříhaly a kde ne