Ochrana rukou (nejen)

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Jakou ochranu rukou volíte do RS bitvy

Nepoužívám, máme holé ruce!
26
32%
Tlusté rukavice, to stačí
12
15%
Našité kroužkové pletivo
10
12%
Našité segmenty z hrubé kůže
20
24%
Šupiny
1
1%
Lamely
4
5%
Faléry
2
2%
Něco jiného, popíšu v tématu
7
9%

Celkem hlasů: 82

cossack
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od cossack »

Jen mne zarazilo, že se nad tím vlastně ani nepozastavujete. Já taky nehraju kuželky, ale když jsem se jednou nechal unést a vyrobil špičkou šavle kamarádovi pěknej šrám pro okem, byl jsem z toho docela dlouho "špatnej". A od té doby si dávám setsakra pozor, aby se to neopakovalo. Přece jen děláme to pro svoji zábavu, nechat u toho kus zdraví mi nepřijde účelem.
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Maršálek »

Acheron píše:Jelikož jsem se nezúčastnil nedělní bitvy, ale mohl koukat na zuřivé bojovníky, kteří někdy nemyslí na nic jiného, než jak dostat soupěře, a na diváky, kteří nedbají bezpečnostních zátarasů, napadlo mě, jak lépe zabezpečit diváky před nebezpečím neštastných zranění. Stavět dvojité provazové ochrany v rozmezí třeba 1 metru. Diváci by byli samozřejmě za tou dále od účinkujících. Bojovník v zápalu by si už určitě uvědomil při kontaktu s vnitřním provazem, že je blízko diváků, pořád ale bude zbývat pěkný metr na seknutím meče či jinou zbraní, aniž by došlo k poranění diváku. Může to vypadat sice nezvykle, ale pořád lepší než řešit žalobu rodičů, že díte nemá oko apod. Nejsem právník, ale určitě bude mít vinu i opilý bojovník, třebaže divák porušil bezpečnostní zónu. A dávat před bitvou dýchat všem bojovníkům by asi nedopadlo dobře, když je to v noci tak zajímavé :badgrin:

My pořádáme již x let turnaj v rámci VS a řešili jsme stejný problém. Máme úspěšně vyzkoušené to dvojité hrazení - vnitřní je dřevěné a vnější je z nataženého provazu. Mezi nimi je cca 1,5m. Na vnější navíc zavěšujeme tabulky s nápisem nevstupovat, protože tupí diváci samozřejmě lezli do tohoto hrazení a aby "nepřekáželi" ve výhledu těm za sebou, tak si tam sedali a strkali nohy do kolbiště. Dnes to má na starosti organizátorem určená hlídka, která prostor mezi oběma hrazeními čas od času prochází a neukázněné vyhazuje. Letos navíc plánujeme ten distanc rozšířit na cca 5m - nejenom kvůli bezpečnosti, ale i kvůli fotkám (prostor mezi hrazením využívají kostýmovaní fotografové, aby se nepohybovali po kolbišti).
Ich dien!
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Cossack: JJ, proto jsem tu debatu oživil, že i na můj vkus toho bylo letos nějak hodně, a paradoxně na českých bitvách. Takže jestli jsi to myslel tak, jakože nám to přijde žádoucí nebo úplně v pořádku, tak to zase nepřijde...je to prostě riziko, ale letos mi přijde nějak větší...

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
luinien
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od luinien »

Kdybychom se nad tím nepozastavovali, tak tohle forum asi těžko vznikne. Kluci jsou často dost špatní z toho, když se něco takového stane a taky se snaží podobné případy eliminovat. U nás to teď schytal Jarwiks, protože neměl pořádně dodělané rukavice. Včera jsme s ním byli dávat dohromady účty za Veligrad a má v plánu tak tlusté rukavice, že se v nich pomalu ani nepohne.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Takže se dá říct že jste bitvou vydělali na velmi tlusté a nezničitelné rukavice pro Jarwikse? :badgrin:
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Wothan píše:Takže se dá říct že jste bitvou vydělali na velmi tlusté a nezničitelné rukavice pro Jarwikse? :badgrin:
:-k =D> :D/

JJ, ne jedny tlusté mám, ale jsou do bitvy nepoužitelné, bo v nich neudržím zbran, jak je nezohnu.Měl jsem je na dvou trénincích na testy a pokaždé mi vyletel štít nebo sekera z ruky. Proto je nepoužívám, viz můj příspěvek o pár stran dřív. Jsou nebezpečné, ale na box jsou dost dobré :badgrin: :biggrin:
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Tak si tu zbraň k nim přišij napevno, jako to má skotskej baskethill či jak se ten verk jmenuje :wink:
JARWIKS
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od JARWIKS »

Wothan píše:Tak si tu zbraň k nim přišij napevno, jako to má skotskej baskethill či jak se ten verk jmenuje :wink:
Nebo si tam dát pružinu a udělat je vystřelovací :biggrin:
melkel
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od melkel »

Hmm, tak jsem si to pro jistotu ověřoval, a zdá se, že na kopci se nám už dlouho nic nestalo. Letošní bitva měla snad jediné krvavé zranění po zásahu ležící mrtvoly šípem do frňáku.
A nemyslím si, že by boje byly měkké, takže mi to vcelku jasně ukazuje, ře pokud se nesejdou magoři, je to v pohodě, a není třeba nějak nařizovat ochranné pomůcky.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Nikdy nemůžeme vyloučit neštastnou náhodu, ale fakt je že u nás tak nějak chybí různí urputi co si na své urputnosti zakládají image a i ti Poláci to glosují jako "přátelskou bitvu". A to mi při srážce mandlí nepřišlo jako měkké šmrdlání. Čili asi nemůžeme vyloučit nešťastnou náhodu a svou pozornost si bezpečnost zaslouží, ale nemáme potřebu to přehánět. Možná jestli máte na akcích vělký počet zranění bych se podíval koho a z jakých skupin zvete.