Ochrana rukou (nejen)
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
Jen pokud tam bude po ruce sanitka, bez ní by si něco takového jako pořadatel dovolil jen magor koledující si o průser. Se sanitou se o tom už dá i uvažovat (nechal jsem jí počkat až do konce kruhu zrady), ale stejně si myslím že nějaká základní ochrana ruky (aspoň tou kůží) není zbytečná buzerace. Ono je asi lepší popíjet večer po akci a naštvaně brmlat že mně nepustili do kruhu zrady než jet domů s rozbitejma zaštepovanejma prstama by´t si to asi málo kro při tom brmlání uvědomí.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
Souhlasím s Wothanem. Psal jsem to už dávněji, že když se potkají dvě 30 členné družiny dvou nobilů, asi se nebude jednat o hotovost, ale o jeho družiníky.
K ochraně rukou - po obličeji nejčastěji sešívaná část. Co dodat.
K ochraně rukou - po obličeji nejčastěji sešívaná část. Co dodat.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
jinak s melkelem sdilim obavu, ze s tim jak se z Polska stala oblibena destinace ceskych skupin, zavlekaji se sem i veci, ktere by klidne mohly zustat v Polsku - maximalni brutalita, casta opilost, bezpribehovost bitev a tak podobne.
Ósnjallur mađur
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
hyggst munu ey lifa,
ef hann viđ víg varast;
en elli gefur
honum engi friđ,
ţótt honum geirar gefi.
-
- Stálý přispěvatel
Já nevím, já jsem byl v Polsku na bitvě jen 2x, tak nemám moc srovnání - faktem je že bitva na Legnici byla spíš divadlo a bitva ve Wroclavi se mi nelíbila - bezduché mlácení, zanedbatelný příběh. Jak moc častá je tam opilost v boji nebo brutalita fakt nevím (i když poláci co jezdí k nám si to tu pochvalují a vyjadřovali se že to tu je velice "přátelské"), ale u nás bych to taky viděl nerad. Jo asi budu považovaný za měkoně, ale z pohledu někoho kdo třeba zajišťuje tu sanitu a skutečně si nemyslí že se dobrá a tvrdá akce pozná podle toho kolik proteče krve (Melkelovu už samozřejmě nepočítáme) to holt vidím jinak. Když si chci poslechnout o nějaké pěkné brutalitě, přečtu si ságy.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Občasný přispěvatel
Jelikož jsem se nezúčastnil nedělní bitvy, ale mohl koukat na zuřivé bojovníky, kteří někdy nemyslí na nic jiného, než jak dostat soupěře, a na diváky, kteří nedbají bezpečnostních zátarasů, napadlo mě, jak lépe zabezpečit diváky před nebezpečím neštastných zranění. Stavět dvojité provazové ochrany v rozmezí třeba 1 metru. Diváci by byli samozřejmě za tou dále od účinkujících. Bojovník v zápalu by si už určitě uvědomil při kontaktu s vnitřním provazem, že je blízko diváků, pořád ale bude zbývat pěkný metr na seknutím meče či jinou zbraní, aniž by došlo k poranění diváku. Může to vypadat sice nezvykle, ale pořád lepší než řešit žalobu rodičů, že díte nemá oko apod. Nejsem právník, ale určitě bude mít vinu i opilý bojovník, třebaže divák porušil bezpečnostní zónu. A dávat před bitvou dýchat všem bojovníkům by asi nedopadlo dobře, když je to v noci tak zajímavé 

-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
No děláme šerm, historický boj, nehrajeme kuželky. U boxu, hokeje atd. je zranění mnohem víc...samozřejmě že si neubližujeme schválně, ale pořád jsou to železné zbraně a dokáží ublížit. Navíc by asi bylo divné hrát si na drsňáky největší a pak skuhrat, to bych si přeci vybral nějaký jiný boj, kdyby mi to extra vadilo, třeba střelce (lučištníka, mušketýra...). A nakonec nás pak můžou ženy ošetřovat a my se u medoviny chlubit jizvami z boje (to poslední ber s rezervou...malou:) )
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita