Kuše

Vojenství a vše co s tím souvisí

Moderators: Viktorie, ClaryAldringen

Jenda
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Jenda »

Wothan wrote:Protože to nemáš dělat z ohradníkových tyček.
To je asi pravda.
Martin
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Martin »

Jenda wrote:A proč to tam není? On to maže? Ty fotky s kuší pro Wothana spustit jdou.
No, obvykle se to maže třeba kvůli neaktuálnosti výrobku či informace, neb názor se časem mění, přibývají zkušenosti, a nad svými staršími pracemi se člověk po letech leckdy usměje atd. A nebo třeba proto, že volné www stránky mají omezenou kapacitu, tak se to prostě promazává. Bohužel se zrovna tohle týká i kvalitních projektů, jako jsou např. "Zbrojné houfy", kde jsou některé odkazy též nefunkční.

Ale pokud bys potřeboval nějaký fotky kuší, tak jich mám v PC dost. Originálů i replik. Objem informací o středověkých kuších se v poslední době značně zvýšil. Třeba řezy kompozitovými lučišti a výsledky průzkumů jejich fragmentů byly před pár lety opravdovou vzácností. Dneska jsme na tom podstatně lépe.
Jenda
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Jenda »

No, pokud bys měl fotky kuší a řezů kompozitními lučištěmi, velice rád je uvítám na e-mailu jendahruby@seznam.cz . Hodily by se i nákresy a fotky spouštěcíko mechanismu.
Jenda
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Jenda »

Možná seženu už tu hrušku na sochu.
Jenda
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Jenda »

Jak se sem dávají obrázky?
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Musí být někde na netu - pak sem dáš už jen odkaz - viz. lišta nahoře když píšeš příspěvek - klepneš na ikonku "Img" vložíš kompletní adresu včetně "http://" a znovu klepneš na tu ikonku "Img" aby se to uzavřelo a odešleš příspěvek. Jen sem dávej jen sem nedávej kravsky velké obrázky po kterých se musí rolovat dolů i do strany.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Jenda
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Jenda »

Wothan wrote:Jen sem dávej jen sem nedávej kravsky velké obrázky po kterých se musí rolovat dolů i do strany.
Neboj, zmenším to.
Martin
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Martin »

Čau, já ji dělám z normální čalounický dratve. Navíjím ji mezi dva kolíky na prkně a tětivu pak tvoří cca 200 vláken. Celková tloušťka tětivy je cca 1cm. Pak se navoskuje a nakroutí. Je trochu problém trefit správnou délku tětivy a vyžaduje to zpravidla několik pokusů.
Problémy mám ale s omotem sřední části. Ovinutí dratví nevydrží moc dlouho, tak jsem tam dal tenkou hlazenou kůži, ale mám pocit, že to trochu ovlivňuje přesnost kuše.
Jenda
Občasný přispěvatel
Občasný přispěvatel

Post by Jenda »

A nemá ta tětiva být celá pletená z konopí?
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Já na tu románskou dal taky tenkou kůži - jenže tam byla potřeba víc, protože ta kolíčková spoušť to rozdírá daleko víc.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.