To je asi pravda.Wothan wrote:Protože to nemáš dělat z ohradníkových tyček.
Kuše
Moderators: Viktorie, ClaryAldringen
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
No, obvykle se to maže třeba kvůli neaktuálnosti výrobku či informace, neb názor se časem mění, přibývají zkušenosti, a nad svými staršími pracemi se člověk po letech leckdy usměje atd. A nebo třeba proto, že volné www stránky mají omezenou kapacitu, tak se to prostě promazává. Bohužel se zrovna tohle týká i kvalitních projektů, jako jsou např. "Zbrojné houfy", kde jsou některé odkazy též nefunkční.Jenda wrote:A proč to tam není? On to maže? Ty fotky s kuší pro Wothana spustit jdou.
Ale pokud bys potřeboval nějaký fotky kuší, tak jich mám v PC dost. Originálů i replik. Objem informací o středověkých kuších se v poslední době značně zvýšil. Třeba řezy kompozitovými lučišti a výsledky průzkumů jejich fragmentů byly před pár lety opravdovou vzácností. Dneska jsme na tom podstatně lépe.
-
- Občasný přispěvatel
No, pokud bys měl fotky kuší a řezů kompozitními lučištěmi, velice rád je uvítám na e-mailu jendahruby@seznam.cz . Hodily by se i nákresy a fotky spouštěcíko mechanismu.
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Musí být někde na netu - pak sem dáš už jen odkaz - viz. lišta nahoře když píšeš příspěvek - klepneš na ikonku "Img" vložíš kompletní adresu včetně "http://" a znovu klepneš na tu ikonku "Img" aby se to uzavřelo a odešleš příspěvek. Jen sem dávej jen sem nedávej kravsky velké obrázky po kterých se musí rolovat dolů i do strany.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Čau, já ji dělám z normální čalounický dratve. Navíjím ji mezi dva kolíky na prkně a tětivu pak tvoří cca 200 vláken. Celková tloušťka tětivy je cca 1cm. Pak se navoskuje a nakroutí. Je trochu problém trefit správnou délku tětivy a vyžaduje to zpravidla několik pokusů.
Problémy mám ale s omotem sřední části. Ovinutí dratví nevydrží moc dlouho, tak jsem tam dal tenkou hlazenou kůži, ale mám pocit, že to trochu ovlivňuje přesnost kuše.
Problémy mám ale s omotem sřední části. Ovinutí dratví nevydrží moc dlouho, tak jsem tam dal tenkou hlazenou kůži, ale mám pocit, že to trochu ovlivňuje přesnost kuše.
-
- Občasný přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel