Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
Helemese vševěd ... za to by ti Sokrates asi nabacal.KOHO z Hrabišína píše:Fresky samozřejmě znám, pokud se někdo chce podívat na takový menší telefóní seznam - http://www.wga.hu/cgi-bin/artist.cgi?Pr ... e&letter=-
No vidíš, tak nepruď!André: Už nejsem mimčo ,tak já to změnímDík za info
Ale kdež ty keckoAndre píše: Zvláštní je, že Mistr vyšebrodského oltáře kreslil "poulaines" ještě před rokem 1350 a nebylo to pouze na obrazech králů a královen...
No, milej zlatej, nevím jak ty, ale já odpovídám na reakce na Vladanův dotaz:Maršálek píše:Ale kdež ty kecko![]()
když se vrátíš na začátek, tak dotaz k obuvy je právě na 1. pol. 14. st. a nikoli na celé 14. st. a za druhé ty boty, které na vyobrazeních dokládáš nikdo nepopřel - naopak. My tu opatrně varujeme před dlouhými špicemi, tj. o třetinu delší nežli délka boty atd.
Polovina 14. století jsou pro mně padesátá láta. Padesátá léta značí, že Mistr vyšebrodského oltáře je absolutně vychechtanej ... tak si běž zabalit nádobíčko a nedělej tu v tom nepořádekVladan píše: ... Mám v plánu pořídit si pořádnou obuv a tak sháním dostupné informace a už se v tom tak trochu ztrácím. Chci se tedy zeptat co by měla mít taková bota pro středně bohatého šlechtice k cestovnímu oděvu. Co vím, tak koženou podrážku a neměla by být šitá s tím obvyklým horním švem. Dále však nevím jaký materiál (stačí kůže? asi ne co) a jak se šněrováním. Může být jak z boku tak vepředu nebo vzadu? Jak moc zvedlou či nezvedlou špičku? ... Ty boty by měly být na polovinu 14. stol...