nalez z ilegalniho vykopu

Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Kain »

Takže jestli tomu dobře rozumím, jsou detektoráři hobbysté, kteří kopou ze své iniciativy. To jsou hajzli, kteří ničí lokality, berou nám cenné nálezy a zaslouží zastřelit. A pak jsou detektoráři hobbysté, kteří na základě archeologicko-korzárského patentu dělají totéž, ale odvádějí vše archeologovi. A aby odvedli vše, tak dostávají zaplaceno z peněz daňových poplatníků. Takže jedný rozdíl je, že v prvním případě to skončí v soukromé sbírce, v druhém a dražším v soukromé krabici v depozitáři, kde to čeká na archeologa, který to nemá čas zpracovat. Co mi uniklo??? :shock:

Kolik se na tyhle detektoráře vynaloží? Jaký je přínos za ty peníze? Když to děláte, musíte mít nějakou představu, kolik dostane jeden, za jakou práci, za jaké zboží...to je jedna z nejzajímavějších informací, na kterou jsem zatím narazil, opravdu...

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
KRAK
Nováček
Nováček

...

Post by KRAK »

hawkwind wrote:Takže si na Tebe došlápli a najednou jsi hodnej hoch?
My jsme ty Tvoje příspěvky četli, koneckonců jsou pořád k dohledání.....

J.
No tak ja byl vzdycky hodny hoch .... to, ze se to zacalo resit, bylo sice na popud zejmena Raba, ale ten konecny krok jsem musel udelat ja. Bylo by jednodussi zrusit registraci na tomto foru a prestat se o to uplne zajimat. Takhle jeste hrozi, ze budu muset jet na SVK. Jinak z toho mam dobry pocit, nebot jsem mu 2 x daval sanci, at to vrati, a on se jen smal ... asi necekal, ze nekdo podnikne takovouto pravni anabazi.
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Maršálek »

Aldhick wrote:To Kain: v podstatě jsi to trefil, ale už nehodlám stále dokola reagovat na hloupé poznámky typu "soukromá krabice v depozitáři". Je to evidentně zbytečný.
Uniklo ti zajisté spoustu věcí, protože do té problematiky dostatečně nevidíš.
Přínos toho jednání je např.už notoricky známý případ jedné lokality, kde se přesně tímto způsobem (pacením detektoráře hobbysty) podařilo zístkat soubor 600 keltských mincí, o kterých už vyšel pěkný článek dr. Kolníkové a jsou v depoztáři v MZM. Bez této akce by bylo i těch 600 z odhadovaných 2-4 tisíc taky nenávratně v trapu....
Neim co je na tom tak nepochopitelnýho :roll:
pokud jsou to externí spolupracovníci - tedy řádně poučení, proškolení a prověření lidé, pak nám to nevadí. pokud je to záležitost osobní dohody, pak se jedná vždy o individuální záležitost, kterou tu právě pro její charakter nemůžeme napasovat na průměr a neočekávejte, že ji vždy obhájíte před veřejností. další možnosti zapojení hobistů pak obecně považuji za něšťastné a nelegální...
Ich dien!
Jura
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Jura »

a něco pozitivnějšího, možná už jste zaslechli, že : http://brnensky.denik.cz/zajimavosti/tr ... 70316.html
nunc est bibendum
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Müscha »

Je fajn, že je to v museu, ale není zas tak pozitivní, že to vyhrabal policajt s detektorem.
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Maršálek »

Müscha wrote:Je fajn, že je to v museu, ale není zas tak pozitivní, že to vyhrabal policajt s detektorem.
Třeba je právě tím externím spolupracovníkem, tedy řádně poučený, proškolený a prověřenýmístními archeology :biggrin: Proč se ho tedy místo krdlání nezeptáš? V tomhle konkrétím případě si to lze snadno ověřit a pak se můžeme bavit dál :badgrin:
Ich dien!
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Müscha »

Dej mi na něj kontakt a rád se ho zeptám, orgána detektorovýho...
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.
Maršálek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Maršálek »

Müscha wrote:Dej mi na něj kontakt a rád se ho zeptám, orgána detektorovýho...
Jeho jméno je v článku a služební umístění snadno zjistíš dotazem na ředitelství Městské policie Brno, kde ti na něho dají i mail. Stejné informace ti jistě poskytne i archeolog Moravského zemského muzea Milan Salaš, komentující nález :badgrin:
Ich dien!
Bonemina
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Bonemina »

Pampalíny
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Pampalíny »

Lidi jsou hrozní. například tenhle origoš mne stál jen pětikilo...

Image