Ikco té bříze se lze svěřit co do mechanických vlastností bez problémů. Jen se špatně opracovává tradičními postupy.
Upřímě já bych ten štít viděl udělanej jak šindele - naštípat sekerou od středu špalku, desky stáhnout pořízem a jedem.
S olšema, nebo topolem se to udělat nechá, stejně jako s některým smrkem, ale do toho bych nešel.
J.
Štíty
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
ikca
- Občasný přispěvatel

-
frenk
- Stálý přispěvatel

-
ikca
- Občasný přispěvatel

-
Knecht
- Stálý přispěvatel

Otázkou je, jaké štíty měl frenk na mysli - u mandlí bych konstrukci bez příček i věřil, ale starší štíty od nás - mohly mít ledacos. To už se nedozvíme. Ale pokud byly držené na předloktí, tak se mi příčka zdá jako vhodná, už jen kvůli zastavení případné štípající rány shora.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
Volkolak
Když už se tu tak bavíte o štítech, tak bych měl dotaz týkající se konstrukce štítů.
Chtěl bych se časem pustit do výroby štítu z prkének. Já moc do dřeva nevidím, tak proto se chci zeptat jak je docíleno, že prkénka drží vedle sebe. Ta středová příčka s úchopem přece celou konstrukci nemůže držet pohromadě nebo snad ano?

Obrázek přikládám, aby bylo více jasné o čem mluvím
.
Vyšší pevností šítu se nejspíše dosáhne přidáním příček, které zpevní konstrukci.
Chtěl bych se časem pustit do výroby štítu z prkének. Já moc do dřeva nevidím, tak proto se chci zeptat jak je docíleno, že prkénka drží vedle sebe. Ta středová příčka s úchopem přece celou konstrukci nemůže držet pohromadě nebo snad ano?
Obrázek přikládám, aby bylo více jasné o čem mluvím
Vyšší pevností šítu se nejspíše dosáhne přidáním příček, které zpevní konstrukci.
-
JARWIKS
- Stálý přispěvatel

Nevím jestlis jsi viděl Hawkovi nebo Ikcovi stíty, ale prkýnka se lepí nebo klíží k sobě a zpevnujíže jsou 3 až 5 žeber. jak jsi výše uvedl. Třebas ikcuv i hawkuv stit oba mám jsou po třech příčkách a jestli se nepletu jeden štít co dělal o průměru 80 cm měl příček 5Volkolak píše:Když už se tu tak bavíte o štítech, tak bych měl dotaz týkající se konstrukce štítů.
Obrázek přikládám, aby bylo více jasné o čem mluvím.
-
Müscha
- Stálý přispěvatel

Prkýnka se klíží k sobě a můžou se i zpevnit kolíčky.
To, že to drží na jednom prkénku, které je i madlem může mít několik vysvětlení - má to fest okovaný kraje, je to překližka, je to sakra dobře sklížená spárovka a nebo je to zázrak
Vysvětlení může být víc.
To, že to drží na jednom prkénku, které je i madlem může mít několik vysvětlení - má to fest okovaný kraje, je to překližka, je to sakra dobře sklížená spárovka a nebo je to zázrak
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.
-
zoone
- Stálý přispěvatel

A nebo to bylo cele zasite v surovce a tim padem nejsou vyztuhy potreba.... A pro toto reseni u kruhovych stitu hovori i nalezy...........Müscha píše:Prkýnka se klíží k sobě a můžou se i zpevnit kolíčky.
To, že to drží na jednom prkénku, které je i madlem může mít několik vysvětlení - má to fest okovaný kraje, je to překližka, je to sakra dobře sklížená spárovka a nebo je to zázrakVysvětlení může být víc.
"Co proliješ hrdlem ti už nikdo nevezme..."
-
Müscha
- Stálý přispěvatel

Ukažzoone píše:A nebo to bylo cele zasite v surovce a tim padem nejsou vyztuhy potreba.... A pro toto reseni u kruhovych stitu hovori i nalezy...........Müscha píše:Prkýnka se klíží k sobě a můžou se i zpevnit kolíčky.
To, že to drží na jednom prkénku, které je i madlem může mít několik vysvětlení - má to fest okovaný kraje, je to překližka, je to sakra dobře sklížená spárovka a nebo je to zázrakVysvětlení může být víc.
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.