Triarius wrote:zdravím, uvedomujem si, že toto môže byť trochu naivná otázka, ale neexistuje nejaký katalóg resp. zborník jazdeckých pečatí? ide mi hlavne o obdobie cca 1300 - 1360...
Nejsou to přímo jezdecké pečetě ,ale alespoň něco a že jich tam je-
Triarius wrote:zdravím, uvedomujem si, že toto môže byť trochu naivná otázka, ale neexistuje nejaký katalóg resp. zborník jazdeckých pečatí? ide mi hlavne o obdobie cca 1300 - 1360...
Sedláček, August: Atlasy erbů a pečetí, svazek (tuším) 4. Je to souhrn pečetí z Čech a Moravy (nejen jezdeckých) v perokresbách
Chtěl jsem se zeptat lidí ,co jsou na nějakých historických školách ,jestli neznají nějaké publicaka o illuminátorských dílnách potřeboval bych konfrontovat své poznat s nějaký odborníkem.
KOHO z Hrabišína wrote:Chtěl jsem se zeptat lidí ,co jsou na nějakých historických školách ,jestli neznají nějaké publicaka o illuminátorských dílnách potřeboval bych konfrontovat své poznat s nějaký odborníkem.
mám starší práci o iluminátorské dílně královny Richenzy
jinak stylizace obecně je záležitost především kunshistoriků a učí se mimo jiné na sochařské škole v Hořicích (Ak.soch. Dagmar Štěpánková, Ak.soch. ? Moravec).