Kroužkové zbroje ve vrcholném středověku
Moderátoři: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
-
- Stálý přispěvatel
Jestliže chceš jen ochranu brady, nemusíš plést žádný cíp, ale prostě to upletš v celku. Potom je ale docela dobré obličejovou část stáhnou koženým řemínkem (podobně jako utahuješ kapucu na mikině). Jinak pro počátek 14. století je obvyklejší mít oddělenou kuklu a ne komplet.
Naposledy upravil(a) Vladan dne úte 20. bře, 2007 10:59, celkem upraveno 1 x.
Vítězství nebo smrt!
-
- Stálý přispěvatel
Pratele dekuji moc. Podsiju jelenici jen cip jdouci pres hubu a podle sveho uvazeni a jeho delky sam uvidim, zda ho budu zapinat jen pres bradu, nebo zda i pres pusu a tim padem zda budu resit problem s dychanim. Jeste jednou diky.
fra Heinrich von Rheinhausen Zemský mistr Řádu svatého Jana Jeruzalemského
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Troufám si říct ,že v Macievovi jsou jen a jen komplety,teď jsem ho prošel doufám ,že pořádně
Ty kompety ještě tak v té čtvrtině 14. století jednoznačně dominují na vyobrazeních, což neznamená ,že by kukly nemohly být ,pár jich mám ,ale těch kompletů je sakra víc,toť můj subjektivní názor, z pozorování.
třeba tady je kukla s jináč ne moc zobrazovanými kroužkovými rukavicema--- http://digi.ub.uni-heidelberg.de/sammlu ... d=PAGE0717

Ty kompety ještě tak v té čtvrtině 14. století jednoznačně dominují na vyobrazeních, což neznamená ,že by kukly nemohly být ,pár jich mám ,ale těch kompletů je sakra víc,toť můj subjektivní názor, z pozorování.
třeba tady je kukla s jináč ne moc zobrazovanými kroužkovými rukavicema--- http://digi.ub.uni-heidelberg.de/sammlu ... d=PAGE0717
-
- Stálý přispěvatel
No co jsem osobne ja zjistoval, tak kuprikladu na nahrobcich se v prvni ctvrtine 14. stoleti bezne objevuji oba typy dratenych kompletu. Jak kosile s kapucou dohromady, tak oddelene. Jednoduse si myslim, ze po roce 1300 je oboji spravne. Proste je to dle meho nazoru presne obdobi (ona prvni ctvrtina 14. stoleti.), kdy se zacaly jednotlive casti dratenych kompletu delit a delene a nedelene dratenky se bezne prolinaly. A vzhledem k tomu, ze delenou kosili s dlouhym rukavem plus oddelenou kuklu uz mam, zvolil jsem jednodilneou variantu. Alespon s tim nebudu mit problem jit i nize.
fra Heinrich von Rheinhausen Zemský mistr Řádu svatého Jana Jeruzalemského
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel