Zbraně - od křesadla po opakovačku

Zbraně a Vojenství

Moderátor: Joe

Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Vitous »

SCOTT a DALSI: Ano, musketu (nedela, ale zajistuje) Prcek. Informace o zaloze a cene, ktere jsem tu pred nejakou dobou daval uz jsou zastarale.

Meli jsme mezitim osobni chuzku aby jsme si upresnili nejake nejasnosti. Vyrobce je v soucasne dobe zahlcen praci, nicmene uz vyrobil hlaven a zamek k prvnimu referencnimu kusu. Videl jsem je a vypada to velmi dobre. Hanz prohlasil, ze je to jedna z nejlepsich praci, co mel v ruce. Mimochodem jen panvicka ma tak silne pero jako kohout na Frontierovi. Kohout se mi ani nepodarilo bez pazby natahnout :-))

V soucasne dobe to Hanz dava do pazby nahrubo, pak se dodelaji objimky, botka, lucik, protideska zamku... a pak se dodela pazba nacisto. Az bude vse hotovo (kdyz to dobre pujde - odhaduju, ze by to mohlo byt do konce prazdnin), bude se teprve tvorit cena.

Dle jednani vyplynulo, ze cena asi tezko pujde pod 15 000 Kc, nicmene zase se pri dostatecnem poctu zajemcu dockame slevy, takze ted mluvit o konkretni castce je velice predcasne, ono to nakonec pod tech 15 000 klidne byt muze, ale stejne tak to muze byt i 20 000 :-)). Proste nez bude prvni kus, podle ktereho se to spocita, je to strileni od boku.

Shrnuto - zatim ja, stejne jako vsichni ostatni zajemci, cekame na prvni kus a jeho cenu. Az bude, nafotim, vystavim na netu a uvedu cenu, slevy pri vetsim poctu zajemcu. Pak teprve prijde faze kdy budeme mluvit o zalohach, objednavani...

Jinak potvrzuju Peggyho informaci - pujde o strelbyschopne a tormentovane zbrane - tormentace je zahrnuta v cene.
Hlad

Příspěvek od Hlad »

<a href=http://home.tiscali.cz/cz480873/Propozi ... >Sv.Václav 2004 </a>

Dovoluji si vás pozvat na černopraché závody do Kvasic (nedaleko Otrokovic)
Old

Příspěvek od Old »

Pánové,včera jsem si přivezl křesadlovou Pensilvánku karabinu od Ardesy. Vypadá dobře, zámek je bez typické jakobyrytiny akorát ten lak asi sundám. :| Zatím jsem zní nestřílel jen jsem skusil několikrát odpálit prach na pánvičce, křeše spolehlivě.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

Tak jak hodnotíte to ME v Opařanech :wink:
Joe M.
Hlad

Joe:

Příspěvek od Hlad »

Jak už jsme se bavili, mne nejvíce mrzelo to, že to nebylo pořádáno v duchu my, tj. AWS+SASScz+WI-CZ, děláme mistrovství ČR a Evropy, ale my, tj. AWS děláme ME a oni, tj. WI, si tam někde vzadu dělá černý prach...Dle mne to bylo krásně vidět při vyhodnocení, kdy vítězové kat. AWS ME dostávali místo medaile opaskové spony a na nás se vyprdli. Jinak nevím, jak chápat ten rozdíl. (A nepíši to proto, že bych byl býval jednu dostal)

Tento přístup byl dle mne příčinou většiny problémů. Taky popichování některých členů WI bylo spíše kontraproduktivní a jen to prohloubilo odstup WI od AWS a obráceně. Než pokřikovat na place se raději měli obrátit na zodpovědné osoby. Nemohu definovat či komentovat konkrétní chyby, protože jsem nebyl organizátorem a nebyl jsem u toho, když se dohadovalo to či ono. Nicméně, pokud nám bylo slíbeno a nedodrženo a my museli následně rešit sami, měly by být náklady proplaceny a o to bych se snažil i dodatečně, stejně tak, proč lidi, kteří tam makali na výstavbě stages museli hradit startovné, když AWS to (prý tak ne všem) pomahačům odpouštěla. Navíc je toto běžná praxe, kterou i my v klubu normálně praktikujeme.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

HLAD: Asi takto. Zatím jsem neměl možnost pořádně vyslechnout Doktora, čili zatím by bylo předčasné dělat nějaké závěry, neboť se mohou objevit skutečnosti o kterých prostě momentálně nevím a ty mohou celou věc dát do zcela jiného světla :? . Zatím Ti ale moho říci, jak to vypadá podle toho co je nám známo (tj.jak těm co tym byli od nás, tak i mne a vedení WI).
Především to bylo nám líčeno tak, že ME je jedno a že nás požádali, zda by jsme se neujali černého prachu, neb. by toho na ně bylo moc! Měli jsme za úkol vymyslet disciplíny a následně jejich praktické zajištění, tj.od výroby, instalaci po dodání pořadatelů a rozhodčích. Tím to pro nás mělo zvadnout. Ostatní bylo na AWS. Čili od vybrání peněz po ceny včetně propagace atd.! (Teď je otázka, zda to tak bylo, neb. já na těch jednání s AWS nebyl, ale takto nám to Doktor líčil!)
Praxe byla nakonec taková, že jsme sice byli na pozvánce uvedeni, ale jak správně popisuješ, na černý prach se pohlíželo jaksi jako na cosi jako vložku a nikoliv jako regulerní součást ME. Tedy ze strany AWS!
Krom toho odmítli uhradit režijní náklady za dopravu atd.! A zde se podle mne pro AWS začíná jevit průser, neboť já to tak tedy nenechám :twisted: .
Jde o to, že totiš vybrali od našich střelců startovné, a jak sám píšeš, neměli jste stejné postavení. Čili pokud AWS nepředloží rozumné vysvětlení, tak by to znamenalo, že se jedná o velice neseriozdní organizaci a na to by podle mne neměli zapomínat. Dobré jméno je to jediné co pro spolky našeho typu má smysl. Kdo by totiš chtěl být členm spolku s reputací bandy podvodníků.
No a právě proto se mi to nějak nezdá a vůbec bych se nedivil, pokud by se nakonec vyvrbilo, že to je nějak jinak. Kecat mohl totiš i Doktor (i když se mi to moc nezdá) atd.! Jako příklad mohu uvést právě tam prasklej průser u TC, kdy mne Clint zdrbal, že dodnes nedostal proplacený náklady za zimu a pak z toho vylezlo, že jaksi Křížák to opoměl předat Radě, čili pokladníkovi a ten čeká kdy si to holoubci vyzvednou.
Na druhou stranu, pokud by to bylo tak, pak se moc nedivil tomu popichování.

Druhá věc je ta, že prostě z něčeho, co se považuje za "westernovou" střelbu nelze z historického hledisky vynechávat černý prach! Vím, že k tomu vždy v AWS byli sklony. Leč pak to podle toho bude vypadat. Bude tady kupa spolků, který si pojedou na vlastní tryko a budeme tady mít 20 druhů mistráků :?
Joe M.
Hlad

JOE:

Příspěvek od Hlad »

Souhlasím, že je třeba nejdříve pohovořit s Doktorem. On to měl na hrbu a ví, co a jak mělo být.

Co se týče AWS a černého prachu, tak mám naopak pocit, že díky některým střelcům, kteří mají potřebu stále vyhrávat se budou střílet i disciplíny nad kterými se dříve ohrnoval nos. Jako třeba Frontier cartirdge duelist, což jsou nábojáky plněné černým prachem, stříleny postupně jednou rukou. Existuje i varianta s perkusními revolvery....Takže, jak se dříve perkusáky z AWS vytratili, protože se s nima nedalo konkurovat nábojákům, tak se zase začnou pomaličku vracet... Viz. Big Bizon, který poté, co viděl střílet Švédy, změnil kategorii... :twisted:

To popichování se mi nelíbilo, protože ten dotyčný byl ožralý jako Dán a pak se o Trapperech vykládá, že je to akorát banda spitarů a navíc to nic neřešilo, jen to dělalo zlou krev do budoucna. :(
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Francouzske muškety

Příspěvek od Vitous »

Nové informace ohledne marinackych musket: Vzhledem k tomu, ze Prcek zmenil zamestnani, neni schopen se zabyvat vyrobou kovani na muskety a vse tedy pada na hlavu kluka, co dela hlavne a zamky. To pochopitelne posunuje termin.
Vzorovy kus se tedy neobjevi na akci u Nymburka, jak jsem puvodne predpokladal, ale mel by byt komplet hotov v prvni pulce prosince. Jakmile bude, nafotim a dam dalsi informace o cene, dodacich lhutach, zalohach... Predpoklad je, ze prvni kusy by byly az po novem roce. Zatim si nedovolim odhadnout kdy zhruba.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Joe »

HLAD: Konkrétně se tam šli a trvají na to drze i ve střízlivém stavu doslova PORVAT Kříž s Clintem. Důvodem bylo to, že museli dělat práci za AWS a ještě se dozvěděli, že nedostanou zaplacený benzín. Oni totiš naváželi ty terče a Dr. jim bez bližšího vysvětlení zdělil že dotanou prd (což od něj nebylo prozíravé). Jasně že to nebylo dobré, ale v tomto kontextu se jim nedá moc divit.

Jinak s Dr. jsem již hovořil a je to jak jsem se obával. Není to tak, že by nám nechtěli režii propaltit, je to tak, že skončili v těškým finančním schodku, čili neměli a zatím ani nemají to prostě z čeho zaplatit. Jinak řečeno tak nějak by docela byli rádi, pokud by jsme jim ten dluh anulovali.

Také mi vyvracel některé míty co zazněli. Například prý není pravda, že pořadatelé neplatili startovné apod.!
Joe M.
peggy
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Nabídka od Milana

Příspěvek od peggy »

Předávám nabídku od Milana:

Ahoj, Informoval mě Žany, že má puškaře (prý dělá pěkný francouzký 1777), který je ochoten vyrábět Brown Bess. Byla by v ráži 69 (což myslím nevadí) a předpokládaná cena je do 15 000,- Kč. Potřebuje vědět do 25.11. počet případných zájemců. Jestli o někom víš tak mi to napiš a já to Žanymu předám. Kdyžtak tu informaci pošli dál. Milan

zeza@seznam.cz