Lamelová, falérová a šupinová zbroj
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Neříkal jsem, že maďarská, jenom to, že může souviset se zánikovou situací spojenou nejspíš(má teorie)s maďarským vypleněním Olomouce někdy v 1.pol.10.stol. Přímo na dómském návrší se například nalezl "hrob",či spíše jen zasypaná jáma s nebožtíkem, který měl v páteři ma´darskou šipku. A protože se našlo v podhradí a suburbiu více mad. šipek a je známo více objektů z s materiálem 1.pol.10. stol zaniklých pravd. násilnou cestou(spálených), je tato možnost docela nabíledni.
-
- Stálý přispěvatel
K umístění těch lamel v hrobě - Klanica tam píše, že to bylo někde u pasu - navrhuje, že to mohl dotyčný nosit jen jako nějaký talisman ve váčku na opasku. Analogie tam tuším uvádí z Iránu a Japonska
Opravdu jsem chtěl zjistit bližší info, ale ještě jsem se nedostal na ústav, neb už druhý týden jezdíme na celodenní povrchové sběry a nemám vůbec čas.

Opravdu jsem chtěl zjistit bližší info, ale ještě jsem se nedostal na ústav, neb už druhý týden jezdíme na celodenní povrchové sběry a nemám vůbec čas.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Není kultovní předmět synonymum pro "nemáme ani potuchy co to je?" 
Protože v pravěku byla asi nejrozvinutějším průmyslem výroba kultovních předmětů

Protože v pravěku byla asi nejrozvinutějším průmyslem výroba kultovních předmětů

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel