Living History vs. myslivost
Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Já si nemůžu pomoct, ale je mi proti srsti zastřelení jakýhokoliv psa, pokud tento neohrožuje člověka, jako např. nezvládnutej pitbul. Tedy byť by pytlačil. Tady je prostě nějaká skupina lidí, která zabije tvora, kterej jí dělá škodu na majetku, a v určitejch případech je to právně košer. Jenže kdyby se to dovedlo ad absurdum, tak se začnou střílet řidiči který jezděj agresivně (ohrožujou ostatní na životě, o škodě na majetku nemluvě), budou se střílet sprejeři čmárající po fasádách a nakonec tě oddělá člověk kterýmu šlápneš na nohu, protožes mu poškodil botu. Principielně je to to samý.
Pokud se neplechy vyřešej správním řízením a pokutou majiteli, neřeknu ani á. Ale zabití je definitivní a nevratný, bez možnosti odvolání.
Pokud se neplechy vyřešej správním řízením a pokutou majiteli, neřeknu ani á. Ale zabití je definitivní a nevratný, bez možnosti odvolání.
-
- Stálý přispěvatel
Se střílením řidičů-prasat a sprejerů bych souhlasil.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Stálý přispěvatel
abaddon: jo, vdyť to jsem měl na mysli. Pes dělá to, co je jeho přirozenost, a odpovědnost má zcela správně jeho majitel. Jenže na psi se řidičák ani zbroják nedělá, a mají ho i lidi, kteří by ho mít prostě neměli.
Wothan: ano, máš pravdu. Problém je prodle mne v tom, že po této stránce prostě už víc udělat nelze. Vždyť nimrod musí mít zkoušky jak lovecké, tak i zbroják, čili víc už asi dělat nelze. A že tam jsou průsery? A kde nejsou! Jak jsem tu již psal, statisticky si kupodivu myslivci nestojí mezi ozbrojenci nejhůř. Mnohem víc jich mají policajti i armáda, akorát se jim to daří lépe tutlat, neb. na to mají prostředky.
Raiden: nechci se tě dotkout, ale rejpnu si
Nejsi na člověka, který dělá armádu trochu moc přecitlivělej
Jen tak mimochodem, jsou země, např. USA, kde by sejmuli beztrestně i tebe, pokud by jsi vstoupil na soukromí pozemek!!! Já bych např. sprejery taky nezabíjel, ale přerážel bych jim pracky. A agresivní řidíče bych nejprve nechal veřejně zbičovat a následně bych jim doživotně odebral řidičák. Jsou to potenciální vrazi, tak že bych je zrovna moc nehájil. A pes pytlák? Tak že podle tebe je OK, když potrhá a zabije lesní zvíře? Pravdu má Wothan - do kožichu by měl dostat majitel a ne pes!
Wothan: ano, máš pravdu. Problém je prodle mne v tom, že po této stránce prostě už víc udělat nelze. Vždyť nimrod musí mít zkoušky jak lovecké, tak i zbroják, čili víc už asi dělat nelze. A že tam jsou průsery? A kde nejsou! Jak jsem tu již psal, statisticky si kupodivu myslivci nestojí mezi ozbrojenci nejhůř. Mnohem víc jich mají policajti i armáda, akorát se jim to daří lépe tutlat, neb. na to mají prostředky.
Raiden: nechci se tě dotkout, ale rejpnu si

Jen tak mimochodem, jsou země, např. USA, kde by sejmuli beztrestně i tebe, pokud by jsi vstoupil na soukromí pozemek!!! Já bych např. sprejery taky nezabíjel, ale přerážel bych jim pracky. A agresivní řidíče bych nejprve nechal veřejně zbičovat a následně bych jim doživotně odebral řidičák. Jsou to potenciální vrazi, tak že bych je zrovna moc nehájil. A pes pytlák? Tak že podle tebe je OK, když potrhá a zabije lesní zvíře? Pravdu má Wothan - do kožichu by měl dostat majitel a ne pes!
Joe M.
-
- Stálý přispěvatel
Joe: Ujišťuju tě, že když se občas dočtu, že se myslivci na honu postříleli mezi sebou, rozhodně necítím pohnutí, ba naopak - cosi jako škodolibé zadostiučinění

(Taky si rejpnu - co je lepší, zaválčit si, nebo se radši s nepřítelem společně vožrat
A sám víš nejlíp, že jakmile někdo začne dělat armádu á la Rambo, jsou z toho jenom problémy)
Nevim no, do určitý míry je to asi dobře, ale jakmile to tu míru překročí, je to špatně - a kdo určí hranici?
Agresivní řidiči, sprejeři - podotýkám, že je nehájím! První mě ohrožujou na zdraví, ba i na životě, když občas sednu za volant a vyjedu do tý mexický revoluce, která planuje na silnicích; druhý mi zase přidělávaj práci, člověk aby byl furt jak vostříž a když někdy něco neuhlídá, tak je s tim děsnýho papírování (odbočka: znám případ, dy se povedlo sprejera chytit při činu a náhodou byli po ruce policajti. Dostal 1) přes držku, 2) pokutu a eště to musel umejt; ač to nebylo přesně podle práva, bylo to správný a účinný).
Měl jsem spíš na mysli, aby se ti jednou nestalo, že po tobě někdo začne střílet, protože bude mít dojem, že ses na něj křivě podíval. Nebo že ti náhodou zdrhne jinak poslušnej a vychovanej pes, protože to má v přirozenosti, a někdo ti ho vodbouchne.
USA - ta země je plná magorů a obecně vzato už je to extrém. Druhej extrém je asi Japonsko, kde je trestným činem už pouhé vlastnictví střelné zbraně (nabo to tak aspoň bylo, možná že už je to jinak) a tamější galérka se seká sekáčkama na maso. A pak jsou země jako Švýcarsko, kde má každej, kdo byl v armádě, ve skříni uniformu a samopal. Ale to asi souvisí s mírou právního vědomí a morálním stavem společnosti vůbec.

(Taky si rejpnu - co je lepší, zaválčit si, nebo se radši s nepřítelem společně vožrat

Nevim no, do určitý míry je to asi dobře, ale jakmile to tu míru překročí, je to špatně - a kdo určí hranici?
Agresivní řidiči, sprejeři - podotýkám, že je nehájím! První mě ohrožujou na zdraví, ba i na životě, když občas sednu za volant a vyjedu do tý mexický revoluce, která planuje na silnicích; druhý mi zase přidělávaj práci, člověk aby byl furt jak vostříž a když někdy něco neuhlídá, tak je s tim děsnýho papírování (odbočka: znám případ, dy se povedlo sprejera chytit při činu a náhodou byli po ruce policajti. Dostal 1) přes držku, 2) pokutu a eště to musel umejt; ač to nebylo přesně podle práva, bylo to správný a účinný).
Měl jsem spíš na mysli, aby se ti jednou nestalo, že po tobě někdo začne střílet, protože bude mít dojem, že ses na něj křivě podíval. Nebo že ti náhodou zdrhne jinak poslušnej a vychovanej pes, protože to má v přirozenosti, a někdo ti ho vodbouchne.
USA - ta země je plná magorů a obecně vzato už je to extrém. Druhej extrém je asi Japonsko, kde je trestným činem už pouhé vlastnictví střelné zbraně (nabo to tak aspoň bylo, možná že už je to jinak) a tamější galérka se seká sekáčkama na maso. A pak jsou země jako Švýcarsko, kde má každej, kdo byl v armádě, ve skříni uniformu a samopal. Ale to asi souvisí s mírou právního vědomí a morálním stavem společnosti vůbec.
-
- Stálý přispěvatel
Přesně. Třeba v Kanadě a USA je zruba stejný počet zbraní na obyvatelstvo. Ale počet vražd je v Kanadě asi 100x menší. Prostě jiná mentalita, ne agresivní ochrana majetku, paranoia ohledně teroristů, zločin atd.
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita
-
- Stálý přispěvatel
No, osobně patřím k odpůrcům Am. manýrů ve světě. To aby mne nikdo nepodezíral z proamerického uvažování. Opak je v mém případě pravdou. Ale když tu byla ta zmínka o zločinu - je zajímavé se podívat na statistiku. Pokud vezmete severní Ameriku jako kontinent a porovnáte to s Evroupou, tak to pro Evropu nedopadne zrovna příznivě. Sečtete-li zločiny v Německu a Británii, tak je to stejné jako v celejch USA. Jenže to není celá Evropa
. Problém u nich je v tom, že tam je to soustředěno do jistých oblastí doslova get, kam tzv. slušný Amík ani nepáchne. A naopak tam jsou státy s neuvěřitelně nízkou kriminalitou. Je také zajímavé, že nenižší kriminalita je ve státech, kde je držení zbraní volné, a nejvyšší kde to je omezované.
A víte třeba jak jsou vnímaný v USA Češi? To mne pobavilo. Italská mafie je tradiční průser, kam se ale hrabe na Ruskou. Skutečný průser ale nastane, když v čele gangu je Čech. Jinak řečeno, Čech se rovná potencionální kmotr, či elitní zabiják Ruské mafie

A víte třeba jak jsou vnímaný v USA Češi? To mne pobavilo. Italská mafie je tradiční průser, kam se ale hrabe na Ruskou. Skutečný průser ale nastane, když v čele gangu je Čech. Jinak řečeno, Čech se rovná potencionální kmotr, či elitní zabiják Ruské mafie

Joe M.
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Jak jsi na to přišel? Je to informace z doslechu nebo z hodnověrného zdroje? To mě docela zajímá:-)
Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.
Pravoslav, Orcae Ita