Living History vs. myslivost

Moderators: melkel, Joe, Wothan, Alexandr, Knecht, Raiden, Maršálek, Viktorie, Kain

Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Joe »

No, mne zaujal termín ochrana přírody. Oblíbené toť zaklínací slovo současné doby na které začínám být silně alergický. Nebo pejsci. Pěkný svině to jsou - serou mi před barákem a páníček se cítí ještě dotčený. Blíží se doba, kdy se dočtete v Blesku, že šílený předovkář sejmu nebohému najiteli jeho rzkošného psíčka - svini na ulici :| Jo přátelé, ona každá mince má svůj rub a líc. Chtěl bych vidět, co by říkal majitel ovcí na vlky atd. atd.! Z bytu ve městě to vypadá jinak než ze salaše. A naši přátelé ekoterosisté, kteří mi v létě začali vypočítávat jak koněm drtím písek, čímž ničím šutry - co si o tom mám myslet? Nebo napadlo tady někoho, že náš pobyt v lese není zrovan pro ty zvířata dobrá věc? Kdopak si tu přizná, že to není dobré, ale že se toho práva nevzdáme? Ono je hezké odsuzovat kácení pralesů, ale i ti domorodci chtějí slušně žít. A jsme to my, kdo od nich to dřevo kupuje. Jo, hledat na to jasnou a jednoduchou odpověď je nemožné. Jo, myslivci jsou paka, ale nebít jich, tak v našich hvozdech už tak 300 let je kulové a ne zvěř. I to je fakt.
Dneska je problém jinde. Musíme si jako společnost jasně říci, k čemu ty lesy budou!! Zda jde o krajnotvorbu a nebo o kšeft. Doposavad ale platí že les je na dřevo a chov zvěře a ta je určena na lov. Nelíbí se nám to? Jenže toto není otázla pro nimrody, kteří vzníkli právě za tímto účelem - jsou jen prováděcí složkou!!! Tady se prostě brečí na blbém hrobě :wink:
Joe M.
Raiden
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Raiden »

Tos mi připomněl - někde jsem čet jakýsi článek (kdybych se po..., taxi nevzpomenu kde ](*,) ) v tom smyslu, že vyčítáme Jihoameričanům, že kácej pralesy, ale my sami jsme si svoji krajinu už dáááávno odlesnili; a dokonce že klimatické změny související s půdní erozí zaviněnou odlesněním byly jednou z příčin pádu - eh, tuším že Velké Moravy (středověkáři nechť mě nekamenujou).

Ekofašos - no comment. Jenom snad to, že my s koňma nesmíme do Píseckejch hor, neb lesáci (v tomto případě nikoli myslivci, ale skutečně lesáci) tvrděj, že koně poškozujou půdu - zajména pak na cestách, po kterejch sami jezděj offroadem.
Jednou se jedna nejmenovaná jezdkyně spletla a na rozcestí špatně odbočila, na cestu kterou už máme zakázanou - a za bukem číhající lesáci na ní začali tim offroadem najíždět, aby jí splašili koně a vona si to podruhý rozmyslela. Bylo by to na trestní oznámení (pokus o poškozování cizí věci se škodou značnou - kůň, pokus o ublížení na zdraví - jezdec), jenže podávej tr. oznámení na lesáky, když máš koně volně na pastvině, že? To by se taky jednou v noci mohlo stát, že čirou náááhodou protrhnou ohradník a náááhodou se vydaj do lesa, kde si je náááhodou někdo splete s jelenem, například.
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Wothan »

Joe: stran toho rysa - já dost pochybuji že si ten blb co ho střelil mohl odvézt trofej, takže pak už ale vůbec nechápu proč ho střelil. Tedy kromě jisté slabomyslnosti a pak mně ale zase znervózňuje fakt že někdo takový drží legálně zbraň.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Mokohtavenotaxe »

narvek wrote:
Jaké problémy? To by mne docela dost zajímalo. :shock:
naučili se hodit žrát na skládku za jednim 10,000 městem a už se několikrát stalo, že si vyšli do města do popelnic.
A kde je ten problém? :shock: :shock: To se v Rumunsku děje vcelku běžně. A s jinými (podstatně nebezpečnějšími) zvířátky i tady v ČR. Pořád nerozumím důvodu k odstřelu!
narvek
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by narvek »

kde je ten problém? Shocked Shocked To se v Rumunsku děje vcelku běžně. A s jinými (podstatně nebezpečnějšími) zvířátky i tady v ČR. Pořád nerozumím důvodu k odstřelu!
mno, zkrátka a dobře místním se to nelíbí...já to nijak neobhajuju nebo tak, nežiju tam a tak mi je to šuma fuk....přece jen, pokud už se neuživěj v lese, tak jich je tam moc ne?
Ken o cukamu nakereba omoru koto ga dekinai.
Ken o cukami nagara daku koto ga dekinai.

Support your local kendo team: http://www.youtube.com/watch?v=a_v3eQKNIDM
Mokohtavenotaxe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Mokohtavenotaxe »

narvek wrote:.přece jen, pokud už se neuživěj v lese, tak jich je tam moc ne?
Tohle vůbec nemusí být znakem nějakého přemnožení. Vlk je dost chytré zvíře a třeba v tom Rumunsku jsou to už celé generace, které si přilepšují vybíráním odpadků (stejně jako medvědi, lišky, v Ústí nad Labem divočáci, nebo v Émerice mývalové).
Na rozdíl od divočáků či v horším případě medvědů je ale vlk hodně plaché zvíře, a to i přestože si troufne v noci do města vybírat odpadky. Takže nebezpečný při tom může být jen toulavým psům.
V evropské společnosti je ale bohužel zakořeněný panický strach z vlka a tak je tento úžasný savec neustástéle vystaven nějakým lidským útokům.

Takže lze to shrnout tak, že pokud nemají ti ukrajinští vlci vzteklinu, nebo nejsouli to jen zdivočelí psi, tak bych je v žádném případě nejel střílet kamkoli (včetně Ukrajiny), spíše naopak. :wink:
Mokohtavenotaxe člen HO?NÉHENOTAXEO?O (šajenské válečnické společnosti: Vlčí bojovníci) :wink:
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Joe »

Wothan: vždyť se podívej na ty tlamy :wink: výše IQ je evidentní :badgrin:
Havránek: zcela správně. Lesy be se měli vrátit šlechtě. Bordel začal v r.1830. S tím souhlasím. :idea:
Joe M.
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Joe »

Vlk je stejně hodný jako méďa, ale nesmíš ho naštvat :wink:
No, mám pocit, že k nenávsti k vlkům bylo více důvodů. Předně napadali (a napadají) stáda a v minulosti občas i kurníky a jiné. Pro člověka to tedy byla nežádoucí konkurence. Pánům zase vadilo, že jim konkurují v lovu a tak si zavedli myslivce, kteří byli pověřeni likvidací tzv. škodné (a dodnes jaksi nechtějí vzít na vědomí, že to již neplatí).
Možná to tu někdo upřesní, ale s vlky měli např. problém někdy ve středověku při nějaké kruté zimě ve Francii. Díky mrazu pomřelo tolik volné zvěře, že vlci vyrazili z lesů a vytvořili smečky prý i o 100 ks a více a tyto smečky napadali zásobovací karavany pro Paříž, která byla doslova v jejich obležení, což zapříčinilo hladomor. No a to nehovořím o tom, že byl vlk spojen s ďábem že.
Joe M.
Vitous
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Vitous »

Tak, a chtělo by to i zakázat pohádku "O Karkulce", aby jsme nedeformovaly děti už v útlém věku :-))
Vitana sgt. Compagnies Franches de la Marine
Joe
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Post by Joe »

Přesně tak. Ale abych nezemřel nepochopen. Já vlky mám rád, a strašně mne štve, že tu nejsou :(
Joe M.