Tos mi připomněl - někde jsem čet jakýsi článek (kdybych se po..., taxi nevzpomenu kde
](./images/smilies/eusa_wall.gif)
) v tom smyslu, že vyčítáme Jihoameričanům, že kácej pralesy, ale my sami jsme si svoji krajinu už dáááávno odlesnili; a dokonce že klimatické změny související s půdní erozí zaviněnou odlesněním byly jednou z příčin pádu - eh, tuším že Velké Moravy (středověkáři nechť mě nekamenujou).
Ekofašos - no comment. Jenom snad to, že my s koňma nesmíme do Píseckejch hor, neb lesáci (v tomto případě nikoli myslivci, ale skutečně lesáci) tvrděj, že koně poškozujou půdu - zajména pak na cestách, po kterejch sami jezděj offroadem.
Jednou se jedna nejmenovaná jezdkyně spletla a na rozcestí špatně odbočila, na cestu kterou už máme zakázanou - a za bukem číhající lesáci na ní začali tim offroadem najíždět, aby jí splašili koně a vona si to podruhý rozmyslela. Bylo by to na trestní oznámení (pokus o poškozování cizí věci se škodou značnou - kůň, pokus o ublížení na zdraví - jezdec), jenže podávej tr. oznámení na lesáky, když máš koně volně na pastvině, že? To by se taky jednou v noci mohlo stát, že čirou náááhodou protrhnou ohradník a náááhodou se vydaj do lesa, kde si je náááhodou někdo splete s jelenem, například.