Myslím, že průšvihů je známo dost. Nicméně si uvědomuji, že asi bude značný rozdíl v samotných spolcích. Pro nás je zcela samozřejmé se řídit jistými pravidli při manipulaci se zbraní přesně podle vojenského systému, který máme na to vypracovaný a to již skoro 15 let, čili to co psal Gordon že by bylo dobré je pro nás samozřejmostí!!! Moje tlupa ne jen používá zbraně jako doplněk, ale také se sní u nás závodně střílí (i to je sport - ne jen šerm

), tak že zákony znát je u nás také samozřejmostí. Poučení je samozřejmé atd.atd. Navíc pořadatel akce za to vždy ručí a mohl bych vyprávět, jak občas některé party dopadnou díky naznalosti.
Jenže právě proto považuji jakékoliv další legislatyvní doplňky na blbost. Předpisů je na to habaděj, a jsou podle mne dostatečné, jenže jak už to bývá, vždy se najdou lidi, kteří je obchází a je jedno, zda mají či nemají zbroják apod.! Nutno ale dodat, že ne vždy jde o lajdáctví, ale jak se říká, i mistr se někdy utne co si budeme povídat. A po bitvě je každý generál že

Čili ono je to prostě složitější a nedá se to vyřešit předpisem. Tím se mohu (a to také děláme) tzv. vyvázat z právní odpovědnosti jako pořadatel. Nezabráním tím ale někomu udělat kravinu.
Jenže Gordon měl na mysli asi trochu něco jiného a jen ho napadlo, že by to třeba u střelných zbraní mohl ten zbroják pořešit. Bohužel s ním musím souhlasit v tom, že na ty akce jezdí a to dost hustě i mladý trdla a abych to neházel jen na věk, tak druhou rozšířenou kategorií jsou postarší Rambové, kteří si zase myslí, že sežrali moudrsot světa a jsou nesmrtelný drsňáci

A nesouhlasím s názorem Raidena že nejvíc těch blbců je u nimrodů. Nejvíc je jich právě u nás!!! A to si nemyslím, to vím!!! Jenže s tím souvisí jiný problém a ten bych v tomto považoval za dost podstatný. To, že nemají patřičné vědomosti účastníci se dá pochopit, ale to že chybí pořadatelům akcí a klubům které se tímto zabývají, to je zaražející. Nikoliv však překvapující. Statutární zástupci jsou mnohdy prostě neznalí předpisů a příslušných zákonů a je to jev dost častý. A kde by se to také měli naučit? A v tom je problém. Sice se dělají na to školení, ale to stojí docela dost peněz, kterých taková parta vesměs nemá mnoho a ani o nich neví. Také zde hraje svou úlohu prostě klika. Ono se nic nestalo a tak se myslí, že to je tak OK. Zažil jsem akce, kde jsem prostě žasnul, co si pořadatel dovolil a když jsem sním pak hovořil, tak jsem zjistil, že o právní věci neví vůbec nic a nejhorší bylo, že ho to ani nezajímalo. Vůbec netušil, po jak tenkém ledě kráčel. Navíc mu to vycházelo už 10 let, tak co mu kdo chce povídat že. A tento přístup je velmi častý. Průšvihy jide ho vesměs nezajímají, protože si nepřipustí, že by to mohl být i jeho případ a že měl jen kliku

Blbost je prostě Boží dar. Činí člověka šťastným

Joe M.