Frankové

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

To by s muselo okovat celý a pak můžeš rovnou použít jen to kování.
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

Podle mě ne, plná rohovina se mi zdá proti úderu soupeřovy zbraně odolnější, než plech. Tahle teorie je opravdu jen teorií, nerad bych byl zase nařčen, že vymýšlím hovadiny a plním s nima fórum, nicméně mě to zaujalo. Oproti plechovému kování by roh byl levnější, nejspíš lehčí a podle mého i dost odolný.
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Já jsem zkoušel sekat roh a moc to teda nevydrží.
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Navíc by bylo potřeba dělat každému rohu štít na míru. A tak velký roh aby se do něj vešla pracka byl tou dobou v těchto končinách raritka.
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

Záleží i jak jsi sekal- jestli sekerou na špalku, tak tam neobstojí skoro nic, oproti tomu sekat něco na štítu, který netrčí pevně v prostoru a kterým jeho majitel manévruje, to už je jiná...ale navrhuji další debatu přesunout do Štítů, tohle se Franků už moc netýká.
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Sekal jsem to nasazené na prutu.
Kain
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Kain »

Ti pánové mají kroužkové košile, železné helmy, kopí a meče...ale na štítu mají rohy, aby ušetřili trochu železa? Něco mi uniklo? :shock: Myslím, že se z vytěsňování kovu stala posedlost... :?

Svatopluk vyslal tajně početné vojsko a přepadl Bavory, kteří byli zanecháni na břehu řeky Dunaje ke střežení lodí. Jedny pobil, druhé dal utopit v řece, jiné pak odvedl jako zajatce.

Pravoslav, Orcae Ita
Pazourek

Příspěvek od Pazourek »

nikoliv nezbytně
Obrázek
Wothan
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Wothan »

Vidím to jako Kain - k něčemu takovému podle mne není důvod když notabene máme ty puklice kovové doložené v obrovském množství od Antiky po RS. Pokud to není stylizace, bude to podle mne kovové.

Pazourek: tyhle štíty tam jsou obecně běžné v rukou oděnců a kde koho kdo se tam iluminátorovi nachomýtl, čili tohle není argument.

Knecht: o jakých špičkách z plechu z hrobů jsi to mluvil? Máš nějaký fotky? Nejsem si nějak vůbec jistý o co jde.
Koupím-li trpaslíka, do rána má dva metry.
Pazourek

Příspěvek od Pazourek »

ja myslim, ze to jsou ty, co byvaji interpretovany jako hroty ostepu. takove kornoutky, co mi pripominaji vsechno krome tech ostepich hrotu.

Wothan: ja to sem nedaval jako argument. jenom pro upresneni