V Americe nosili kapote všichnisigi píše:Ahojky moc omlouvám za odmlku neměl sem možnost se dostat k netu.K tematu jsem spíše indián než cokoliv jiného,ještě se mi moc líbí skotské jednotky ale ty asi kapote nenosili nebo ano?
Odívání
Moderátor: Joe
-
Joe
- Stálý přispěvatel

-
Joe
- Stálý přispěvatel

-
Mysakk
- Stálý přispěvatel

-
Vitous
- Stálý přispěvatel

-
Mysakk
- Stálý přispěvatel

-
cossack
- Stálý přispěvatel

Tak se tuhle probírám různýma obchodnickýma stránkama a najednou, ejhle spodky
. To bude Milan jistě potěšen.
http://www.jpryan.com/details/drawers.htm
http://www.jpryan.com/details/drawers.htm
-
Vitous
- Stálý přispěvatel

-
Joe
- Stálý přispěvatel

Těch typů je mnohem víc. Asi takto - dneska už se s tím nesetkáš, ale ve starých románech často narazíš na popis hrdniny mapř. ....měl na sobě modré spodky.... To mě vždy vrtalo v halvě, protože jsem si neuměl představit reka v jegrovkách
Přitom bylo jasné, že nic jiného na sobě neměl. Dneska už vím, že jde prostě o označení spodních kalhot, a že některé se i nosili v teplém počasí jako hlavní oděv.
Joe M.
-
cossack
- Stálý přispěvatel

Máte někdo povědomí o waistcoatech s rukávy pro období druhé půli 18.stol?
Zatím jsem vysledoval pouze to, že byly prosté všech límců a manžet na rukávech a bez jakéhokoliv zdobení. Jinak jsou pod tímto označením k vidění ledasjaké délky a střihy, což je činí k nerozeznání od mnohých klasických kabátů a fraků. Zajímalo by mne proč se tedy dělá v terminologii takový hokej, když je to všechno v podstatě stejné.
Zatím jsem vysledoval pouze to, že byly prosté všech límců a manžet na rukávech a bez jakéhokoliv zdobení. Jinak jsou pod tímto označením k vidění ledasjaké délky a střihy, což je činí k nerozeznání od mnohých klasických kabátů a fraků. Zajímalo by mne proč se tedy dělá v terminologii takový hokej, když je to všechno v podstatě stejné.
-
Vitous
- Stálý přispěvatel