Šperky, ozdoby, drobné doplňky
Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
Mohl být doplněný i korály z org. materiálu, ale je dost těžké si představit, že by měl někdo mezi zlatými granulovanými korálky třeba sušené jeřabiny...
Nebo mohly být našité kolem výstřihu...
Nebo mohly být našité kolem výstřihu...
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
-
- Stálý přispěvatel
-
- Stálý přispěvatel
-
- Nováček
-
- Nováček
Knoflíček u pláště...
Zdravím...
Potřebuji nějak vyřešit zapínání půlkruhového pláště (11. stol. normané, vikingové). Jelikož jsem ho ale udělal kolem krku trošku těsnější, tak přeska na rameni se zapíná už docela blbě. Na curiavitkov.cz jsem našel popis zapínání pláště, který se téměř shoduje s popisem od Kýbalové: "Plášť se u krku spínal buď postaru na pravém rameni (pravá ruka tak byla volná k tasení zbraně) nebo vpředu na ozodbnou sponu, tkanici či ozdobný pásek upevněný na levé straně na knoflíček a na pravé protažený otvorem v plášti a zpět na knoflíček na straně levé."
Nikde ale nemůžu najít, jak takový knoflíček mohl vypadat. Nějaké nápady/odkazy? Jinak tu stuhu plánuji asi jako nějakou karetku... Dík...
Potřebuji nějak vyřešit zapínání půlkruhového pláště (11. stol. normané, vikingové). Jelikož jsem ho ale udělal kolem krku trošku těsnější, tak přeska na rameni se zapíná už docela blbě. Na curiavitkov.cz jsem našel popis zapínání pláště, který se téměř shoduje s popisem od Kýbalové: "Plášť se u krku spínal buď postaru na pravém rameni (pravá ruka tak byla volná k tasení zbraně) nebo vpředu na ozodbnou sponu, tkanici či ozdobný pásek upevněný na levé straně na knoflíček a na pravé protažený otvorem v plášti a zpět na knoflíček na straně levé."
Nikde ale nemůžu najít, jak takový knoflíček mohl vypadat. Nějaké nápady/odkazy? Jinak tu stuhu plánuji asi jako nějakou karetku... Dík...
Life is only dream on the way to death...