Hmm... zajímavé. Zatím nikdo z nás neslišel o další skupině, co by chtěla dělat římany a to ještě víceméne to samé období.
Jsem zvědavej s čím příjdou. Období Marca Aurelia je ,co se týče vybavení, přece trochu jiné, než jak si normálně lidé legionáře představují. Tak snad si skutečně nevezmou příklad z filmu Gladiátora.
Tohle je nová stránka té skupiny. Nutno říct, že jejich stránky jsou plné nepřesností a vůbec jejich výbava a ostatní věci jsou špatné. Rozhodně nemají výbavu na dobu Marca Aurelia...tedy pokud se ta jejich výbavička dá vůbec někam zařadit, protože je prakticky celá historicky blbě.
Zdravím,
no jo, o trochu podivné latině jejich názvu jsem již měl se dvěma jejich členy drobnou debatu.
Jinak Titus Martius má pravdu, v jejich článcích jsou nepřesnosti i chyby, o jejich výzbroji a výstroji ani nemluvě. Dost se děsím toho, jaké znalosti asi děti získají z jejich "odborných výkladů, přednášek a ukázek" pro školy (viz Vystoupení, dole)
S pozdravem
Saša
Když jsme u toho, pořídil jsem si poněkud ehmm prostorově výraznější thorax, ale moc se mi nelíbí moje důstojnická - tribunská přilba, potřeboval bych nějakou inspiraci, zejména ke zdobení lícnic a zvonu. Mám k dispozici pouze legionářské přilby, pár výjevů z ikonografie a rekonstrukce typu Osprey apod. Nevíte někdo o nálezu takové přilby, zhruba z toho 2.st.n.l.? Včetně detailů zdobení?