Velká Morava

21. století - literatura, instituce, akce...

Moderátoři: melkel, Jura, Wothan, Kain, Begbie, Rab

Kolovrat

Příspěvek od Kolovrat »

Tak to je skoda.A nejaky fotky z akci nebo tak neco???
Müscha
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Müscha »

Mikulčice úplně zanikly až někdy v 15. století, do té toby tam byla trhová ves Slivnice. Dva kostely byly v 15. století dokonce opevněny a jeden pravděpodobně přestavěn na tvrz.
Není Boha kromě Boha a Ježíš je jeho prorok.
frenk
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od frenk »

Moc případů hrobů se zbraněmi a bez ostruh opravdu moc není(pokud mebereme nože), ale přesto existují, dokonce i některé hroby s meči ostruhy postrádájí.
Knecht
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Knecht »

To je stejně všechno tak spekulativní, že bych tuhle diskuzi radši utnul, než se zas pohádáme. Prostě čím víc kopeme, tím míň víme. A absence ostruh - třeba měli nomádské nahajky :)
V listě ze dne 21. února 1621 takto jsou kozáci líčeni: ..."Bůh pomož tam, kam tato sběř přijde!"
Zakázková výroba historických replik: http://customhistory.cz/
Pazourek

Příspěvek od Pazourek »

Knecht má bohužel naprostou pravdu. Ale jednu spekulaci si ještě stejně dovolím. Když jsem četl o kostele P. Marie na pražském hradě ve kterém je domnělý Spytihněvův hrob (njn-smrt až 915), tak mě napadlo, že ty hroby ve kterých jsou militária poněkud odporují zvyklostem křesťanského pohřbívání.. Takže ty bojovnické hroby mohou z části odpovídat i náboženským ignorantům.
Pazourek

Příspěvek od Pazourek »

Pazourek píše:Takže ty bojovnické hroby mohou z části odpovídat i náboženským ignorantům.
Ale to kecám. Pokud je někdo pohřbený u kostela..
Archimedes
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od Archimedes »

Kresba od Ďábla z Aštery:

Obrázek

Jako všechny kresebné rekonstrukce je i tohle do značné míry spekulativní, ale osobně se mi to líbí víc, než ten "poloKelt" a "poloAvar" od Galušky:

Obrázek
Obrázek
zoone
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od zoone »

Pazourek píše:
Pazourek píše:Takže ty bojovnické hroby mohou z části odpovídat i náboženským ignorantům.
Ale to kecám. Pokud je někdo pohřbený u kostela..
Nikdy si neslyšel o posmrtném pokání??? Já už to slyšel z několika zdrojů, ale ruku do ohně bych za to nedal...
zoone
Stálý přispěvatel
Stálý přispěvatel

Příspěvek od zoone »

Ďábel kreslí pěkně, ale stejně to pořád není ono.... Jinak Galuškovy kresby, to bych řekl že není ono eště víc....
Pazourek

Příspěvek od Pazourek »

Nikdy si neslyšel o posmrtném pokání??? Já už to slyšel z několika zdrojů, ale ruku do ohně bych za to nedal...
Jak to myslíš?¨

K těm obrázkům: Řekl bych, že žádná rekonstrukce nemůže být uplně správně ani úplně špatně, jestli víte, co tím myslím.