KOHO z Hrabišína wrote:Mám z toho
-(Psalter of Robert de Lisle), 23 obrázků -nic
Dalimil - tam taky nic a navíc jsou to 40. léta v Itálii
(Romance of the Saint), 15obrázků- je tam dokonce hudebník v mi-pati ,ale nohavice má stejné
Díky za další odkazy pro stažení
MOhl bys mi prosím poslat nepřesvědčivějsí foto na dawit.koho

seznam.cz
Trochu mimo:Ty máš na ony stránky nějaký zvláštní přístup?
V citovaných odkazech jsou prameny celé, tj. všechny iluminace daného manuskriptu (často i textové části). Je běžné že editoři a publicisté z nich vybírají jenom ty, které považují za typické či zajímavé (viz. například: KAREL IV. - Vita Karoli Quarti. Vlastní životopis. PAVEL, J.(ed). 1. vyd. Praha: Odeon, 1978; KRÁSA, J. - České iluminované rukopisy 13./16.století. 1. vyd. Praha: Odeon, 68. Svazek edice české dějiny, 1990; KVĚT, J. - Iluminované rukopisy královny Rejčky. 1. vyd. Praha: Tiskem Aloisa Wiesnera v Praze, knihtiskaře České akademie věd a umění a Českého vysokého učení technického v Praze, 1931; MATĚJČEK, A. - Velislavova bible a její místo ve vývoji knižní ilustrace gotické. 1. vyd. Praha: Jan Štenc, 1926; URBÁNKOVÁ, E.(ed); STEJSKAL, K.(ed). - Pasionál Přemyslovny Kunhuty. Passionale Abbatissae Cunegundis. 1. vyd. Praha: Odeon, 1975). Po takovém výběru ovšem čtenář mnohdy usoudí, že je to z manuskriptu vše, případně že vypovídá toliko o určité společenské vrstvě, tématu, atd. Doporučuji tedy jít po pramenech a hledat, protože platí důvěřuj ale prověřuj.
Mám k uvedeným pramenům přístup - povětšinou placený (tj. na heslo) nebo umožněný kvůli své práci o odívání. Protože i ten je časově omezený, stáhl jsem co se dalo a v současnosti pracuji s více než 2000 vyobrazení z dobových manuskriptů v časovém rozmezí 1250-1350, v některých specifických případech až 1400. Do konce roku musím dát práci svázat, takže docela nestíhám. To říkám proto, že jinak bych se i zabýval hledáním konkrétních foliantů.
Webové umístění kodexů se často mění, proto nemá cenu ti posílat 3 roky staré adresy, vypsal jsem ti celé citace, takže máš-li zájem hledej. Mě trvalo jenom shromažďování déle než rok a další více než rok jsem je vyhodnocoval, překresloval a zkoušel, poslední rok to píšu (to jen pro představu). Z našich pramenů doporučuji obrátit se na Memorii (viz diskuze o odkazech, kde jsem psal celou webovou adresu.