Toto téma je myslím velmi široké a svátků a nejen těch vyloženě křesťanských máme na rozebírání dosti

Moderators: Maršálek, Bestian, Heinrich von Rheinhausen
Třeštík popisuje (Mýty kmene Čechů str.7) zajímavý vánoční ritus z Kysúci (zaznamený v roce 1974) Jde o obřadní schovávání se hospodáře za pecen chleba. Z analogií, které potom uvádí by mělo jít o přenesení základního prvku staroslovanského dožínkového obřadu z původního náboženství. Typuje a zdůvodňuje, že snad mělo jednat i o hlavní kmenový ritus.Ronšperk wrote:Není známo zda bylo konzumováno konkrétní jídlo? Domnívám se že kapr v dobách minulých byl těžko považován za slavnostní večeři jako dnes. Co jedla nobilita(zvěřinu?) a co chudí(sušené maso?). Máte někdo konkrétní prameny, či doporučíte literaturu?